torstai 7. helmikuuta 2013

Porkkanasämpylät

Jääkaapissa oli kasa porkkanoita ja oli jo aika käyttää ne johonkin. Ne päätyivät porkkasämpylöihin, koska leipää tarvittiin kotiporukoille. Pitkästä aikaa porkkanasämpylöitä !Ne ovat aina vaan niin hyviä! Tuoreen leivän tuoksu kotona on yksi parhaimmista tuoksuista. Ja tuoreen leivän makua ei voita mikään.
 
Porkkanasämpylä
 Porkkanasämpylöiden ohje löytyy varmaankin yhdeltä sun toiselta, mutta laitetaanpa se tähän jos joku on sitä vailla :

50 g hiivaa
5 dl vettä tai maitoa
1/2 dl siirappia
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
100 g voita tai margariinia
4 dl porkkanaraastetta
n. 10 -11 dl hiivaleipäjauhoja tai kunnes taikina on sopivan tuntuista. Liian jämäkkää ei kannata tehdä.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja porkkanaraaste. Lisää ruisjauhot, sekoita. Lisää vähitellen hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina on sopivan tuntuista. Lisää lopuksi voi alustaen taikinaan.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä. Muotoile taikinasta sämpylöitä, kohota ne.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
 Tästä tuli noin parikymmentä sämpylää.

5 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta!:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos tästä on iloa :) Porkkanasämpylät ovat lastenkin mieleen, ainakin meillä ovat olleet. Huomasin kirjoittaneeni tuonne ensin 1 dl siirappia, korjasin sen. 1/2 dl riittää.

    VastaaPoista
  3. Nämä näyttävät niin herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  4. Nää on meidän perheen herkkuja! Eilen tein jääräpäisyyttäni tavallisia rouhesämpylöitä ja ne jätti tietenkin kohoamatta jostain syystä, eli taidan palata hyväksitodetun reseptin ääreelle takaisin :D

    VastaaPoista
  5. Totta, nämä porkkanasämpylät tuntuvat aina kohoavankin paremmin kuin muut!

    VastaaPoista