▼
tiistai 27. toukokuuta 2014
sunnuntai 25. toukokuuta 2014
Arvonnasta asiaa
Kiirettä riittää, viikonloppu meni kummitytön rippikakkujen ja rippijuhlien parissa. Ja autossa istumisessa, kun juhlapaikka oli 160 km päässä :)
Niin ja tietenkin jääkiekon parissa - finaali piti toki katsoa. Siihen saakka kunnes alkoi se tuomarien ylenmääräinen jäähyjen antaminen ketuttaa - pilasivat hyvän pelin. Maailmanmestaruus pitäisi ratkaista pelaamalla eikä tuolla tavalla.
Mutta siis - tarkoitus oli vain ilmoittaa, että arvontaa en ole unohtanut, en vain ole vielä ehtinyt sitä suorittaa. Ihan nyt alkuviikosta on tarkoitus se tehdä.
Olkaapa kuulolla :)
Niin ja tietenkin jääkiekon parissa - finaali piti toki katsoa. Siihen saakka kunnes alkoi se tuomarien ylenmääräinen jäähyjen antaminen ketuttaa - pilasivat hyvän pelin. Maailmanmestaruus pitäisi ratkaista pelaamalla eikä tuolla tavalla.
Mutta siis - tarkoitus oli vain ilmoittaa, että arvontaa en ole unohtanut, en vain ole vielä ehtinyt sitä suorittaa. Ihan nyt alkuviikosta on tarkoitus se tehdä.
Olkaapa kuulolla :)
maanantai 19. toukokuuta 2014
Baileys juustokakku
Siskon miehen synttärikahveille tein baileys juustokakun. Se on jo pitkään ollut tehtävälistalla ja nämä synttärikahvit oli oivallinen tilaisuus toteuttaa se.
Siihen oli monia reseptejä, käytin Kinuskikissan sivuilta löytynyttä ohjetta. Sillä pienellä erolla, että minulla oli biscotin makuista baileys likööriä.
Kakku oli taivaallisen hyvää! Suussasulavan ihanaa, muidenkin syöjien mielestä. Koristelu tosin jäi vähän vaiheeseen, kun - yllätys yllätys - tuli kiire sen kanssa. Onneksi oli tuttuja syömässä ja kahvit juotiin siskon + miehensä kesäpaikassa. Ei haitannut tuollainen hieman vaatimattomanpi koristelu.
Sabluuna koristelu on tehty Mavilen verkkokaupan kakkusabluunalla.
Baileys juustokakku
Pohja ja reunat:180 kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1.Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
3. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
4. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele.
Tätä teen pian uudelleen, oli niin hyvää! Onneksi tuossa Baileys likööripullossa riittää vielä juomaa moneen kakkuun.
Siihen oli monia reseptejä, käytin Kinuskikissan sivuilta löytynyttä ohjetta. Sillä pienellä erolla, että minulla oli biscotin makuista baileys likööriä.
Baileys juustokakku |
Sabluuna koristelu on tehty Mavilen verkkokaupan kakkusabluunalla.
Baileys juustokakku
Pohja ja reunat:180 kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1.Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
3. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
4. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele.
Tätä teen pian uudelleen, oli niin hyvää! Onneksi tuossa Baileys likööripullossa riittää vielä juomaa moneen kakkuun.
maanantai 12. toukokuuta 2014
ARVONTA!
Viikonlopun aikana on maaginen sivujen katselukertojen luku 33333 mennyt rikki . Ja minähän lupasin pitää arvonnan, kun se luku on täyttynyt.
Tuumasta toimeen! Tulkaapa mukaan arvontaan kommentoimalla tähän alle. Ja jakamalla tämän omassa blogissa saa toisenkin arvan :)
Nyt vaan kommentteja tulemaan ja mainitkaapa samalla kuinka monella arvalla olette mukana.
Arvonta olkoon voimassa kaksi viikkoa eli 25.5. saakka. Arvontapaketti on vielä salaisuus, olen sitä jo alkanut kerätä, mutta se on vielä hieman kesken. Liittyy kyllä esimerkiksi leivontaan, mukana tuotteita Mavilen verkkokaupasta.
Tervetuloa mukaan!
Tuumasta toimeen! Tulkaapa mukaan arvontaan kommentoimalla tähän alle. Ja jakamalla tämän omassa blogissa saa toisenkin arvan :)
Nyt vaan kommentteja tulemaan ja mainitkaapa samalla kuinka monella arvalla olette mukana.
Arvonta! |
Tervetuloa mukaan!
keskiviikko 7. toukokuuta 2014
Mango-passionjuustokakku
Suomen löytöeläinten kummit ry:n vuosikokoukseen tein tällaista mango-passionjuustokakkua, jonka ohjeen löysin Mustikkasuun blogista.
Teki mieli tehdä jotain keväisen raikasta ja sitä tämä kakku oli! Oli muutenkin erittäin hyvää, kaikki syöjät pitivät tästä kovasti. Tämä nousi mulla yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi juustokakuista.
Mustikkasuun blogissa on nätimpi kuva, minä otin pikapikaa kuvan tästä ennenkuin tämä meni kokousväen kahvipöytään. Palakuvaa ei ole, koska aloitimme kokouksen samalla kun joimme kahvia ja kakku hupeni siinä mukavasti.
Pahoittelen tosiaan kuvan laatua, mutta pikaisesti tosiaan otettu enkä hoksannut ottaa kuin kaksi kuvaa. Molemmat tällaisia samanlaisia. Oli kiire aloittaa kokous. Koristelukin jäi tekemättä, mutta eipä se haitannut - tuttua väkeä oli kokouksessa :)
Mango-passionjuustokakku
Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä + 1/2 dl keltaista mehua tai smoothieta
3,3 dl kuohukermaa
2 rasiaa (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passion hedelmää
2 prk (125 g ) Piltti mangososetta
Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl keltaista mehua tai smoothieta
2 prk Piltti mangososetta
3-5 passion hedelmää
1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sille.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia.
3. Sekoita sokerit, passionhedelmät ja mangosose tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Teki mieli tehdä jotain keväisen raikasta ja sitä tämä kakku oli! Oli muutenkin erittäin hyvää, kaikki syöjät pitivät tästä kovasti. Tämä nousi mulla yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi juustokakuista.
Mustikkasuun blogissa on nätimpi kuva, minä otin pikapikaa kuvan tästä ennenkuin tämä meni kokousväen kahvipöytään. Palakuvaa ei ole, koska aloitimme kokouksen samalla kun joimme kahvia ja kakku hupeni siinä mukavasti.
Mango-passionjuustokakku |
Mango-passionjuustokakku
Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä + 1/2 dl keltaista mehua tai smoothieta
3,3 dl kuohukermaa
2 rasiaa (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 passion hedelmää
2 prk (125 g ) Piltti mangososetta
Kiille:
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
1 dl keltaista mehua tai smoothieta
2 prk Piltti mangososetta
3-5 passion hedelmää
1. Murskaa keksit esim. muovipussissa tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa rengasvuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sille.
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia.
3. Sekoita sokerit, passionhedelmät ja mangosose tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan mehuun. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
4. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
5.Kiillettä varten liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata liivatteet sitruunamehutilkkaan ja lisää mangosose, passionhedelmät ja mehu ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään tunniksi. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
Ihanaa kakku, jota taatusti teen pian uudelleen!
maanantai 5. toukokuuta 2014
Arvonta La petite princesse blogissa
Ihana arvonta käynnissä täällä :)
Palkintona 20 e lahjakortti Sisustussydän verkkokauppaan. Kaikenlaisia ihania juttuja siellä onkin, kannattaa osallistua.
Palkintona 20 e lahjakortti Sisustussydän verkkokauppaan. Kaikenlaisia ihania juttuja siellä onkin, kannattaa osallistua.
La petite princesse ja Sisustussydän arpoo |
Mehevä suklaakakku
Nuorimman tyttären nimipäivät oli sunnuntaina ja halusin tehdä sitä varten jonkun ihanan suklaisen kakun. Jonkun erilaisen kuin ennen. Kuin tilauksesta löytyi Suklaapossun blogista mehevän suklaakakun pohja.
Kakkupohja oli tosiaan mehevää ja täyteläistä, niin suklaisen ihanaa! Tein tähän täytteeksi valkosuklaamousseen ilman liivatetta ja tällainen koostumukseltaan kevyt täyte sopi tähän mehevään kakkupohjaan erinomaisen hyvin!
Täyte siis tällainen:
- 2 1/2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 130-150 g valkosuklaata
Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja ne sitten yhdessä kermavaahdon joukkoon. Täyte on valmis! Sitä riitti ihan mukavasti 24 cm kokoiseen kakkuun.
Laitoin itse 130 g valkosuklaata, koska sen kokoinen paketti löytyi jääkaapista.
Ihanaa kakkua, kiitos Suklaapossulle hyvästä reseptistä!
Mehevä suklaakakku |
Kakkupohja oli tosiaan mehevää ja täyteläistä, niin suklaisen ihanaa! Tein tähän täytteeksi valkosuklaamousseen ilman liivatetta ja tällainen koostumukseltaan kevyt täyte sopi tähän mehevään kakkupohjaan erinomaisen hyvin!
Täyte siis tällainen:
- 2 1/2 dl kermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 130-150 g valkosuklaata
Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja ne sitten yhdessä kermavaahdon joukkoon. Täyte on valmis! Sitä riitti ihan mukavasti 24 cm kokoiseen kakkuun.
Laitoin itse 130 g valkosuklaata, koska sen kokoinen paketti löytyi jääkaapista.
Ihanaa kakkua, kiitos Suklaapossulle hyvästä reseptistä!
perjantai 2. toukokuuta 2014
Leivontafoorumin toukokuun haaste
Leivontafoorumilla on toukokuussa mielenkiintoinen haaste. Aiheena on täytekakku ja sarjoja kaksi : 1) ammattilaisille eli y-tunnuksilla leipoville 2) kotileipureille.
Mielenkiintoa ja jännitystä lisää se, että raatina toimii ihan ammattilaiset! Nyt kannattaa osallistua ja asettaa oma taidonnäyte ammattilaisten arvioitavaksi.
Vaikka tässä onkin ammattilaisia mukana, niin pilke silmäkulmassahan näihin haasteisiin osallistutaan :) Hauskaa olla pitää mutta onhan se jännittävää saada oma kakku alan ammattilaisten arvioitavaksi. Vaikka maistamaan eivät pääsekään, mutta noin ulkonäon ja toteutuksen puolesta kuitenkin antavat arvionsa.
Käykää tutustumassa Leivontafoorumilla !
Mielenkiintoa ja jännitystä lisää se, että raatina toimii ihan ammattilaiset! Nyt kannattaa osallistua ja asettaa oma taidonnäyte ammattilaisten arvioitavaksi.
Vaikka tässä onkin ammattilaisia mukana, niin pilke silmäkulmassahan näihin haasteisiin osallistutaan :) Hauskaa olla pitää mutta onhan se jännittävää saada oma kakku alan ammattilaisten arvioitavaksi. Vaikka maistamaan eivät pääsekään, mutta noin ulkonäon ja toteutuksen puolesta kuitenkin antavat arvionsa.
Käykää tutustumassa Leivontafoorumilla !
Leivontafoorumin haaste |
torstai 1. toukokuuta 2014
Omena-vaniljapaistos marengilla
Tämän kätevän reseptin bongasin jostain Leivontafoorumin haasteista - nyt en muista minkä kuukauden haaste se oli.
Kuulosti mukavan helppotekoiselta , joten siitäpä sitten vappupäivän leivonnainen pöytään.
Kylläpä oli hyvää herkkua ja kohtalaisen nopeatekoistakin.
Omena-vaniljapaistos
Täyte:
750 g omenoita
50 g sokeria
150 g vettä
1 pkt eli 2 pss vaniljakastikejauhetta
Pohja:
150 g margariinia
140 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
3 valkuaista
200 g sokeria
1. Vamista ensin täyte : kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää sekaan sokeri ja vesi. Keitä omenoita noin 10 minuuttia tai kunnes pehmenevät ja alkavat soseutua. Varo keittämästä täysin soseeksi. Jätä jäähtymään. Lisää myöhemmin sekaan vaniljakastikejauhe,. Sekoita sekaisin ja lisää tarvittaessa vettä. Täyte saa olla melko paksua.
2. Tee sitten pohjataikina. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Painele voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin ruskea.
3. Pohjan paistuessa valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahtoon.
4. Levitä paistuneen pohjan päälle ensin omena-vaniljatäyte ja sitten marenki. Paista vielä 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea pinnalta.
Sokeria en laittanut ihan noin paljon pohjaan enkä marenkiin. Kuulosti jotenkin paljolta ja ajattelin hieman sitä vähentää. Hyvää oli vähemmälläkin makeudella.
Toukokuu alkoi siis tällä leipomuksella - ja myös räntäsateella! Mikä hämmästys, kun aamulla katsoin ulos ikkunasta, maa oli valkoinen!
Onneksi se lumi / räntä suli samantien pois.
Kuulosti mukavan helppotekoiselta , joten siitäpä sitten vappupäivän leivonnainen pöytään.
Omena-vaniljapaistos |
Omena-vaniljapaistos
Täyte:
750 g omenoita
50 g sokeria
150 g vettä
1 pkt eli 2 pss vaniljakastikejauhetta
Pohja:
150 g margariinia
140 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
3 valkuaista
200 g sokeria
1. Vamista ensin täyte : kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää sekaan sokeri ja vesi. Keitä omenoita noin 10 minuuttia tai kunnes pehmenevät ja alkavat soseutua. Varo keittämästä täysin soseeksi. Jätä jäähtymään. Lisää myöhemmin sekaan vaniljakastikejauhe,. Sekoita sekaisin ja lisää tarvittaessa vettä. Täyte saa olla melko paksua.
2. Tee sitten pohjataikina. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Painele voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin ruskea.
3. Pohjan paistuessa valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahtoon.
4. Levitä paistuneen pohjan päälle ensin omena-vaniljatäyte ja sitten marenki. Paista vielä 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea pinnalta.
Sokeria en laittanut ihan noin paljon pohjaan enkä marenkiin. Kuulosti jotenkin paljolta ja ajattelin hieman sitä vähentää. Hyvää oli vähemmälläkin makeudella.
Toukokuu alkoi siis tällä leipomuksella - ja myös räntäsateella! Mikä hämmästys, kun aamulla katsoin ulos ikkunasta, maa oli valkoinen!
Onneksi se lumi / räntä suli samantien pois.
Omena-vaniljapaistos marengilla |