Tämä juustokakku on tainnut useammassa blogissa tänä syksynä olla esillä. Minä löysin tämän "Pikku murusia" - blogista .
Siellä tämä on nimellä " apple crumble - juustokakku" . Näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että pitihän sitä kokeilla.
Kyllä vaan olikin ihan käsittämättömän hyvää!
Omenajuustokakku
Siellä tämä on nimellä " apple crumble - juustokakku" . Näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että pitihän sitä kokeilla.
Apple crumble omenajuustokakku |
Omenajuustokakku
pohja:
135 g kaurakeksejä
1 ½ rkl fariinisokeria
50 g voita
täyte:
300 g philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
300 g philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2 ½ rkl maizenaa
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2 ½ rkl maizenaa
¾ dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaisa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaisa
3 keskikokoista omenaa
kauramuru:
75 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
⅔ dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
75 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
⅔ dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1. Hienonna kaurakeksit ja sekoita niihin fariinisokeri. Sulata voi , lisää seokseen.
2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Mittaa tuorejuusto ja creme fraiche kulhoon ja sekoita notkeaksi.
4. Lisää sokerit, suola, kaneli ja maizena , sekoita.
5. Lisää kerma, kananmunat ja keltuaiset. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle.
6. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat, ripottele kakun päälle.
7. Mittaa kauramurun kaikki ainekset sekaisin ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele kakun päälle.
8. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
9. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista 45-50 minuuttia. Kakku saa hieman hytistä keskeltä.
Aivan ihanaa herkkua eikä ollut mitenkään monimutkainen tehdäkään.
Apple crumble juustokakku |
Tämänkin kakun sanotaan olevan parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä . Jos malttaa odottaa. Itse maltoimme ja kun vanhin tytär avopuolisonsa kanssa tuli seuraavana päivänä käymään, niin kakku korkattiin.