tiistai 27. tammikuuta 2015

Banaani-daimjuustokakku

Olimme viime viikonloppuina Himoksella laskettelemassa ja tein sinne jälkiruuaksi ihanan banaanin ja daimin makuisen juustokakun.

Banaani-daimjuustokakku

Tämäkin oli kyllä tosi maukasta! Taikinaan tuleva sitruunamehu antoi kivasti raikkautta daimin ja banaanin makujen ohessa. 

Banaani-daimjuustokakku
Pohja:
175 g Domino- keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 banaani soseutettuna
1 iso Daim- patukka rouhittuna
2-3 rkl sitruuna- tai limemehua
3 liivatetta

Pinnalle:
50 g  valkosuklaata


 1. Murskaa Domino- keksit tehosekoittimessa ja sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva tasaiseksi seokseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. 
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, banaanisose ja Daim- rouhe. Kääntele seokseen kermavaahto. 
3. Kuumenna sitrusmehu lähes kiehuvaksi ja liuota joukkoon pehmeät liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivate seos nopeasti vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
4. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeasti rouheeksi ja ripottele kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kyllä vaan oli herkkua ja varmasti teen toisenkin kerran! Ihan noin paljon tomusokeria en laittanut, koska vähemmästäkin sai tarpeeksi makeutta. Makuasiahan se ihan on.
Maistui hyvälle päivän laskettelun päätteeksi! 

banaani-daimjuustokakku



maanantai 19. tammikuuta 2015

Hunajainen appelsiinijuustokakku

Pitkästä aikaa juustokakkua! Kuulostaa herkulliselta tuo hunajainen appelsiinijuustokakku ja sitä piti päästä testaamaan. Reseptissä käytettiin hunajatuorejuustoa (onko sellaistakin??), mutta minulla kun oli täytekakkujen teosta jäänyt maustamatonta tuorejuustoa niin käytin sitä. Lisäsin vain massan joukkoon hunajaa.

Hunajainen appelsiinijuustokakku
Oijoi mitä suussasulavaa herkkua tästä tuli ! Päälle olisi voinut raastaa suklaata, vaikka jotain appelsinisuklaata, mutta jäi tekemättä.

Hunajainen appelsiinijuustokakku

pohja:
200 g Cafe au LU Bastogne - keksejä
100 g voita
täyte:
525 g tuorejuustoa (Philadelphia hunajatuorejuustoa tai maustamatonta+ hunajaa )
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 tl appelsiinikuoriraastetta
1/2 appelsiinin mehu
2 tl vaniljasokeria
150 g (1 prk) ranskankermaa
päälle:
150 g ranskankermaa
3 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinimehua

1. Jauha keksi hienoiksi esimerkiksi mnitoimikoneessa tai kauli ne. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi.
2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 cm). Paista 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Notkista täytettä varten vatkaimella tuorejuusto. Lisää joukkoon sokeri ja vehnäjauho.
4. Lisää kananmunat tuorejuustomassaan yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen. 
5. Sekoita appelsiininkuoriraaste ja appelsiinin mehu seokseen. Lisää lopuksi ranskankerma.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
7. Sekoita päällistä varten ranskankerma, sokeri ja appelsiininmehu keskenään. Levitä seos kakun pinnalle tasaisesti ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
8. Jäähdytä kakku jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään ennenkuin irroitat kakun. 
9. Koristele. 
Vinkki : Jos haluat tehdä aikuiseen makuun sopivan kakun, niin korvaa täytteessä osa appelsiinimehusta ( 3 cl) Cointreau-liköörillä. 

Tuota vinkkiä voisi ensi kerralla testata. Saattaisi olla oikein mukavan makuista. Ensin ajattelin, että tulipa iso kakku tehtyä ihan omaan käyttöön, mutta hyvinpä tuo näyttää hupenevan.
Sitä  vaan on pakko ottaa palanen jos menee liian lähelle :)


Hunajainen appelsiinijuustokakku

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Syntymäpäiväkakku

Kollega töissä tilasi synttärikakun miehensä synttäreiden kunniaksi. Koristelun suhteen ei asetettu toiveita, joten tässä mentiin nyt samalla teemalla kuin hääkakuissa, koska pari kukkaa jäi niistä yli. Ei niitä viitsinyt hukkaankaan heittää, joten tähän synttärikakkuun ne päätyivät. Ja kaksi tein lisääkin :)

suklaa-vadelmatäytekakku

Täytteissäkin päädyttiin samaan kuin hääkakuissa eli suklaa ja vadelma. Ne kyllä ovatkin tosi toimiva makupari. 
Kukkien heteet  on tehty lasinuudelista ja nokare ruskeaa sokerimassaa päähän. Tuohon kakun alareunaan tein nauhan, jonka kaulin tällä kuviokaulimella. 







Siihen käytin Satin Icen tumman suklaanmakuista massaa. Se on kyllä erittäin hyvänmakuista.

Jospa tässä viimeistään viikonloppuna olisi aikaa leipoa jotain ihan muuta. Erilaisia reseptejä on kertynyt "to do"- listalle, jotan sitä listaa pitänee alkaa tutkimaan. 






lauantai 10. tammikuuta 2015

Hääkakku

Kokonainen viikko on mennyt tämän projektin parissa, alkoi tietysti koristeiden teolla. Naapurin kautta tuli tilaus hääkakusta jo syksyllä ja mielenkiinnolla sitä projektia odotin. Toiveena oli koristeiden suhteen liljat ja väritoiveena aniliininpunainen. Näin lähelle aniliininpunaista pääsin, ihan oikea sävy tuo ei taida olla. En löytänyt mistään aniliininpunaista pastaväriä, piti sekoitella eri värejä, jotta pääsi edes tuohon tulokseen.
 Morsian toivoi myös hopeisia helmiä kakkuun.

Hääkakku

Melkein koko viime yökin meni kakkua kootessa, kun tätä töiden jälkeen aloin koristella. Viiden aikaan aamuyöstä on ideat melko vähissä , joten tällainen siitä tuli. Ehkä hyväkin etten mitään lisäjuttuja enään yrittänyt tehdä, onhan se niinkin, etä  liika on liikaa. Kakun alareunaan olisin tehnyt vielä helmet ja ajattelinkin, että teen ne lauantaina aamupäivällä, mutta en ehtinyt. Tämän kakun lisäksi kun oli lisäkakku ja sekin piti saada valmiiksi. Vielä aamuyöllä aloin siihen tehdä lisäkerrosta, koska kakku näytti niin lattealta yksikerroksisena - varsinkin tämän pääkakun vierellä.
Aniliininpunaisen ja hopean lisäksi teemavärinä oli musta ja päädyinkin sitten mustaan kakkupaperiin. 

Täytteinä oli vadelmamoussee ja suklaamoussee tummasta suklaasta. Kakut olivat vähälaktoosisia. 
Kukat on tehty lilja-muotilla, jotka muistaakseni olen ostanut Confetista.  Liljojen teossa erittäin kätevä apuväline on liljanaula
Tein kahta eri kokoista liljaa vuorotellen ja jätin edelliset hetkeksi kuivumaan liljanaulaan. Siitä sitten siirsin ne foliokuppeihin. Kätevintä tietenkin olisi, että samankokoisia liljanauloja olisi useampi, jotta ne voisi jättää pidemmäksi aikaa kuivumaan liljanaulaan. Ne  kuivuivat mielestäni juuri sopivan muotisiksi liljanaulassa. Jätin aina viimeiseksi tekemät liljat yön yli kuivumaan niihin. 


Liljanaula
Liljanaulan toisella osalla sai myös hyvin muotoiltua foliosta sopivan kokoisen kupin kukkian kuivumista varten. Taustalla muotti jolla tein liljat.

Liljanaula
Helmet tein tällä helminauhalla . Valmiiden helmien pintaan sivelin hopeaista tomuväriä. 

Hääkakku
Lisäkakku oli 10 kananmunan kakku ja yhteensä kakut oli mitoitettu 100 henkilölle. Aina jää kaivertamaan mieltä, että riittääkö kakut varmasti vaikka kuinka laskee kananmuninen määrää. Mutta jollain tavallahan määrä pitää laskea , jotta itse tietää minkäkokoisista kakuista lähtee liikkeelle. En tiedä onko muuta tapaa kuin kananmunien määrä.

Nyt on väsynyt olo, mutta olipa näitä kakkuja kiva tehdä!

lauantai 3. tammikuuta 2015

Piparkakun makuinen suklaakääretorttu

Jos joulusta jäi yli piparkakkuja eikä niitä jaksa enää syödä, niin ainakin muutaman saa menemään tällaiseen piparkakku-kääretorttuun.
Ei tähän mene kuin kolme, mutta oli ainakin hyvä syy testata tätä Yhteishyvän "ruokamaailma" liitteestä löytynyttä reseptiä. 


Piparkakun makuinen suklaakääretorttu

Hyvältä tämä maistui!

Piparkakun makuinen suklaakääretorttu

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl ohratärkkelystä
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl valmista suklaakastiketta
3 piparkakkua

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon.Kääntele varoen tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 7-8 minuuttia.
3. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
4. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja piparinmurut keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle.
Anna rullan vetäytyä kylmässä muutaman tunnin ennen tarjoamista.

Meidän uunipelti on kooltaan 40 cm x 33 cm. Leikkasin valmiista torttulevystä molemmista reunoista noin 2 cm pois, koska näytti siltä, että täytettä on kokonaiseen levyyn liian vähän. 
Mielestäni tuli nyt sopivasti täytettä, kun ne palat on leikattu pois. Liian ohut täytekerros ei näytä kivalta.
Mukavan helppo ja nopea tehdä niinkuin kääretortut yleensä. Tässä ei täytettäkään tarvinnut sen kummemmin vatkata ,ainekset vaan keskenään sekaisin ja se oli siinä.
Hyvä vierasvara, ehtii tehdä tällaisen vaikka vieraat olisivat jo paikalla. 
Miksei tätä voisi muuhunkin vuodenaikaan tehdä kuin piparkakkujen aikaan, voihan täytteeseen murustella jotain muuta pikkuleipää. Pitänee joskus testata.


Piparkakku-suklaakääretorttu

Suklaakastiketta jäi, niin lorautettiin sitä kääretorttupalojen päälle  - nam.