Kun ei ole leipää niin teeleipä on pelastus. Tämän reseptin poimin kirjasta "Leivo gluteenitonta" , mutta en nyt sen kummemmin maintse näiden olevan gluteenittomia, koska en käyttänyt näihin puhdaskauraa, jota ilmeisesti keliaakikon olisi hyvä käyttää.
Hyviä nämä olivat , erityisesti tuoreina!
KAURATEELEIVÄT (n. 16 kpl)
50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa, kauramaitoa tai vettä
5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
(1 tl aniksensiemeniä)
(1 tl fenkolin siemeniä)
50 g hiivaa
1 rkl vettä
n. 5 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tavalliseen versioon vehnäjauhoja tms)
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää siihen neste ja lämmitä kiehumuspisteeseen.
2. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, pellavansimenet ja suola. Jos käytät leipämaustetita, hienonna ne ja lisää kulhoon.
3. Kaada kuuma rasvaseos joukkoon, sekoita ja jätä taikina seisomaan , kunnes se on kädenlämpöistä.
4. Murenna hiiva pieneen vesitilkkaan , liota ja sekoita taikinaan. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, mielellään koneella.
5. Peitä taikina kelmulla ja jätä kohoamaan 30-40 minuutiksi.
6. Kumoa taikina ja vaivaa sitä kevyesti. Jaa paloihin , taputa tai kaaviloi litteiksi. Peitä leivät ja anna kohota 30 minuuttia.
7. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
8. Paista 250 asteessa 12-14 minuuttia.
Minä en laittanut anista enkä fenkolia eikä sattunut olemaan edes pellavansiemneiä kotona. En edes voidellut näitä kanamunalla, jäi se kohta ihan noteeraamatta resptissä. Eipä paljon haitannut silti.
Restissä sanottiin myös, että kaurahiutaleita voi kevyesti paahtaa ennen taikinaan lisäämistä. Antavat mietoa pähkinäistä makua leipiin. Voisikin sitä kokeilla seuraavalla kerralla.
Kaurateeleivät |
KAURATEELEIVÄT (n. 16 kpl)
50 g voita tai margariinia
5 dl maitoa, kauramaitoa tai vettä
5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl suolaa
(1 tl aniksensiemeniä)
(1 tl fenkolin siemeniä)
50 g hiivaa
1 rkl vettä
n. 5 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai tavalliseen versioon vehnäjauhoja tms)
1. Sulata rasva kattilassa. Lisää siihen neste ja lämmitä kiehumuspisteeseen.
2. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, pellavansimenet ja suola. Jos käytät leipämaustetita, hienonna ne ja lisää kulhoon.
3. Kaada kuuma rasvaseos joukkoon, sekoita ja jätä taikina seisomaan , kunnes se on kädenlämpöistä.
4. Murenna hiiva pieneen vesitilkkaan , liota ja sekoita taikinaan. Lisää jauhot. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, mielellään koneella.
5. Peitä taikina kelmulla ja jätä kohoamaan 30-40 minuutiksi.
6. Kumoa taikina ja vaivaa sitä kevyesti. Jaa paloihin , taputa tai kaaviloi litteiksi. Peitä leivät ja anna kohota 30 minuuttia.
7. Voitele vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
8. Paista 250 asteessa 12-14 minuuttia.
Minä en laittanut anista enkä fenkolia eikä sattunut olemaan edes pellavansiemneiä kotona. En edes voidellut näitä kanamunalla, jäi se kohta ihan noteeraamatta resptissä. Eipä paljon haitannut silti.
Restissä sanottiin myös, että kaurahiutaleita voi kevyesti paahtaa ennen taikinaan lisäämistä. Antavat mietoa pähkinäistä makua leipiin. Voisikin sitä kokeilla seuraavalla kerralla.