Nämä pannukakut / letut ovat kuntoilijallekin oivallinen välipala. Rahkaa ja banaania, joten proteiinia löytyy.
Näistä on helppo tehdä myös gluteeniton versio jos vaihtaa kaurahiutaleet luontaisesti gluteenittomiin tai vaikka laittaa gluteenittomia jauhoja.
Nyt en muista mistä tämän reseptin bongasin , mutta tässä se tulee :
RAHKA-BANAANILETUT
1 banaani
2 kananmunaa
200 - 250 g rahkaa
2 dl täysjyväkaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 tl kanelia
Vinkki: Voit lisätä taikinaan kanelin sijasta
esimerkiksi vaniljaa tai kardemummaa.
Me söimme näitä pakastekylmien vadelmien kera. Oi nam, kyllä maistui. Olisi varmasti kermavaahto sopinut mukaan vallan mainiosti, mutta kermaa meillä ei ollut, joten jäi ajatuksen asteelle. No , ehkä parempi niin :)
Näistä on helppo tehdä myös gluteeniton versio jos vaihtaa kaurahiutaleet luontaisesti gluteenittomiin tai vaikka laittaa gluteenittomia jauhoja.
Rahka-banaaniletut |
RAHKA-BANAANILETUT
1 banaani
2 kananmunaa
200 - 250 g rahkaa
2 dl täysjyväkaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1. Muussaa
banaani haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon kananmunat. Lisää
maitorahka, kaurahiutaleet, kaneli ja suola. Sekoita tasaiseksi.
2. Kuumenna
paistinpannu tai lettupannu keskilämmöllä. Lisää tilkka öljyä. Nosta
lusikalla taikinaa pannulle siten, että saat pieniä pannukakkuja.
Tasoita pannukakkua
kostutetulla lusikalla ja paista 2-3 minuuttia. Käännä ja paista vielä
hetki. Jatka, kunnes kaikki letut on paistettu.
Me söimme näitä pakastekylmien vadelmien kera. Oi nam, kyllä maistui. Olisi varmasti kermavaahto sopinut mukaan vallan mainiosti, mutta kermaa meillä ei ollut, joten jäi ajatuksen asteelle. No , ehkä parempi niin :)