Marjojen aikaan pitää toki tuoreista marjoista tehdä jotain ihanaa piirakkaa. Nannen blogista Elämää Koivurannassa löytyi aivan ihanan näköinen ja maukkaalta kuulostava piirakka. Minä tykkään rahkan ja marjojen yhdistelmästä ja muutkin kyllä meidän huushollissa.
Sen verran erilaisen tein , että laitoin tähän piirakkaa mustikkaa , vadelmaa ja punaherukkaa. Nam.
Voin sanoa, että oli taivaallisen hyvää! Tuo pohja oli mehevä, ei ollenkaan kuivakka. Ja täyteläinen täyte. Tässä vielä Nannen resepti :
Rahkainen marjapiirakka
pohja :
225 g voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
marjatäyte:
7 dl marjoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl sokeria
rahkatäyte :
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 purkkia ( á 200 g ) vaniljarahkaa
2 valkuaista
pinnalle :
kolmasosa pohjataikinasta
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
2. Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille.
3. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja sokeri ja levitä pohjan päälle.
5. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte marjojen päälle. Ripottele jäljelle jäänyt kolmasosa pohjataikinasta muruiksi pinnalle.
6. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä.
Tänään poimin viimeiset marjat talteen , karviaiset nimittäin. Kriikunoita tulee niin paljon, että päätin kysyä Naantalin kaupungilta, josko vanhuksille kelpaisi. Birgittakoti ottaa niitä mielellään vastaan, vien ensi viikolla. Ihanaa kun nekin menevät johonkin käyttöön . Meillä on vielä viime vuotisiakin pakastimessa. En meinaa oikein keksiä mitä niistä tekisin.
Nyt on hyvä mieli , kun kriikunat menee vanhuksille. Ehkä ne tuovat heille jopa muistoja mieleen
Outoa ajatella, että on jo syyskuu . No, ehkä tämän alla olevan kuvan mukaan voi sanoa, että vielä on kesää jäljellä. Kehäkukka vielä aloittelee kukintaa .
Hyvää syyskuuta !
Sen verran erilaisen tein , että laitoin tähän piirakkaa mustikkaa , vadelmaa ja punaherukkaa. Nam.
Rahkanen marjapiirakka |
Rahkainen marjapiirakka
pohja :
225 g voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
marjatäyte:
7 dl marjoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl sokeria
rahkatäyte :
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 purkkia ( á 200 g ) vaniljarahkaa
2 valkuaista
pinnalle :
kolmasosa pohjataikinasta
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
2. Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille.
3. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja sokeri ja levitä pohjan päälle.
5. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte marjojen päälle. Ripottele jäljelle jäänyt kolmasosa pohjataikinasta muruiksi pinnalle.
6. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä.
rahkainen marjapiirakka |
Nyt on hyvä mieli , kun kriikunat menee vanhuksille. Ehkä ne tuovat heille jopa muistoja mieleen
Outoa ajatella, että on jo syyskuu . No, ehkä tämän alla olevan kuvan mukaan voi sanoa, että vielä on kesää jäljellä. Kehäkukka vielä aloittelee kukintaa .
Kehäkukka |