perjantai 26. helmikuuta 2021

SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU

 Jokin aika sitten kokeilen tehdä suolakinuski-suklaakakun Makeaa-blogin reseptillä. Suolakinuski on nyt pop ja onhan se tosi hyvää. Liian hyvää! Nimittäin tästä reseptistä ainakin meillä sitä jäi yli ja sitä tuli lusikoitua ihan noin vaan suuhun . 


Kyllä nämä maut sopivat vallan mainiosti yhteen. Täyteläinen suklaakakku höystettynä suolakinuskilla, nams!  Laitan tähän alle vielä Makeaa-blogin reseptin .

Suolakinuski-suklaakakku 

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl suolaa

150 g voita tai margariinia

300 g maustamatonta jogurttia

2 munaa 

1 tl vanilja-aromia

Kuorrute:

100 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

4 dl tomusokeria

1/2 tl suolaa

sormisuolaa


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Korppujauhota vuoka huolella. 

2. Sekoita vehnäjauhot ,kaakaojauhe, sokeri, sooda ja suola yhteen. 

3. Sulata voi , sekoita jauhoseokseen yhdessä jogurtin, munien ja vanilja-aromin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.

3. Kaada taikina jauhotettuun vuokaa ja paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 50 min vuoassa ennen kumoamista.

4. Kuorrutetta varten mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. 

5. Aseta kakku ritilälle leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Kaada kuorrutetta kakun päälle kauttaaltaan. Ripottele päälle sormisuolaa ( minulla ei ollut sitä). Laita kakku jääkaappiin, niin kuorrute asettuu. Halutessasi voit lämmittää ylijäänyttä kuorrutetta uudelleen ja kaataa vielä kakun päälle.

Meillä tosiaan jäi kuorrutetta vaikka mielestäni melko paksu kerros tuli kakun päälle. Eipä se kuorrute kauan jääkaapissa vanhentunut. Sieltä yksi sun toinen kävi sitä lusikoimassa :) 

Maukasta kakkua! Tuo kuorrute sopii varmaan muidenkin kakkujen päälle, mutta varsinkin suklaakakun kanssa herkkua. 

 

torstai 18. helmikuuta 2021

Buzz Lightyear kakku

 Jokin aika sitten sain tehdä Buzz Lightyear kakun. Hahmo oli tuttu viime vuodelta , jolloin tein tälle samaiselle pikkupojalle Buzz-kakun . Tänä vuonna tein hieman erilaisen. Tosin hyväksytin tämän ensin päivänsankarilla, joka on ystäväni lapsenlapsi. Ilman hyväksyntään en olisi uskaltanut erilaista tehdä, ettei vaan olisi poika pettynyt syntymäpäivänään. Onneksi hieman erilainen kakku sai suopean vastaanoton. 


Näitä on kyllä hauska tehdä, tykkään! Ainakin poika tunnisti hahmon, joten ei ihan pieleen  mennyt. Täytteinä kakussa on vanilja - ja vadelmamousseet. 

Kaulintamassaa ja sokerimassaa oli koristeina ja kuorrutteena. 




maanantai 1. helmikuuta 2021

Oreo-juustokakku

Tämän bongasin Annin uunissa-blogista.   Helppo ja nopea - taikasanat, jotka herättivät kiinnostuksen heti. Ja voin sanoa, että piti paikkansakin. Ei liivatteilla pelaamista ollenkaan. 


Mielessä kävi, että niinköhän tämä pysyy koossa ilman liivatetta, mutta kun seuraavana päivänä poistin tämän vuoasta niin kasassa vaan pysyi. Ja kakku oli ihanan pehmeää ja NIIIIN hyvää. Tätä suosittelen jos haluaa tehdä juustokakkua ilman liivatetta. 

Annin Uunissa siis resepti. Kirjoitan sen vielä tähän alle. 

OREO-JUUSTOKAKKU 

pohja:

200 g oreoita

50 g voita

täyte:

4 dl vispikermaa

300 g tuorejuustoa

150 g oreoita

2 tl vaniljasokeria

(0,5 dl tomusokeria)

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

2. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista jonkun aikaa. 

3. Leikkaa oreot veitsellä muruksi ja lisää kermaseokseen.

4. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri jos haluat lisää makeutta. Vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua. 

5. Asettele reunakalvo vuoan reunoille.

6. Kaada seos vuokaan ja tasoita nuolijalla. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. 

7. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja oreokekseillä.

Minulla oli kovin minimalistinen koristelu, oreomuruja vaan kakun päälle, Tein kakun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan ja siitä tuli näinkin korkea. 


Oijoi mitä herkkua! Sanomattakin on selvää, että tätä pitää tehdä pian uudelleen. Miten mahtaisi toimia maidottomana versiona , ehkä testaan joskus.