Näitä tikkuja tein marraskuussa isänpäivän brunssille. Reseptin löysin Leivotaan-lehden numerosta 4/2021.
Nämä olivat mukavaa naposteltavaa. Sopivat varsin hyvin vaikka uuden vuoden aaton illanistujaisiin. Vanhin tytär ihmetteli näitä syödessä, että mitä näissä on , kun maistuvat ihan ouzolle. :D
Nuorin tytär kun maistoi niin kysyi, että miksi nämä maistuvat salmiakille. Mausteena oli fenkolia. Jos ei aniksen / fenkolin mausta pidä, niin fenkolin voi hyvin jättää vaikka pois. Itse ajattelin testata näitä valkosipulin makuisina seuraavalla kerralla.
Pinaattiset näkkileipätikut
50 g sulatettua pakastepinaattia
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
5 - 5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl chiansiemeniä
koristeluun sormisuolaa
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi peltiä.
2, Purista sulaneesta pakastepinaatista ylimääräinen vesi siivilän läpi. Hienonna pinaatti ja sekoita se jogurtin joukkoon.
3. Jauha morttelissa fenkolin siemenet. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, fenkolinsiemenet ja chiansiemenet. Sekoita jogurtti jauhoseoksen joukkoon niin, että saat tasaisen taikinan.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pala kerrallaan jauhotetulla alustalla tasiaseksi levyksi, kooltaan noin 15 x 40 cm. Leikkaa nauhoiksi ,leveys noin 2 cm. Siirrä nauhat pellille lastan vulla. Pistele haarukalla, ripotele sormisuolaa.
5. Paista tikkuja uunissa noin 15 minuuttia , kunnes ovat saaneet kauniin paistovärin. Anna jäähtyä pellillä.
Ohjeen mukaan näitä tulisi 50 kappaletta, mutta muistaakseni ei ihan niin montaa tullut. Monta kuitenkin , riittivät hyvin meidän porukalle . Seuraaville päivillekin jäi.