Meillä oli pienet puutarhajuhlat viime viikon lauantaina. Kuvat jäi melkein kaikista leipomuksistakin ottamatta, mutta nämä leipätikut muistin kuvata .
Leipätikut |
seesamleipätikut |
Meillä oli pienet puutarhajuhlat viime viikon lauantaina. Kuvat jäi melkein kaikista leipomuksistakin ottamatta, mutta nämä leipätikut muistin kuvata .
Leipätikut |
seesamleipätikut |
Liiaksi kypsyneet banaanit ovat aina hyvä syy tehdä banaanikakkua. Tai useinhan tätä sanotaan banaanileiväksi, mutta kyllä se minulle on kakku.
Nyt taisi löytyä ihan suosikkiversio banaanikakusta. Tähän menee pähkinöitä ja nehän sopivat minun mielestä mihin vaan! Tähän kakkuun meni pekaanipähkinöitä. Ohjeen löysin K-ruoka sivuilta.
Banaanikakku |
Banaanikakku
2-3 kypsää banaania
100 g voisulaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä
(1 dl rusinoita)
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(1 tl kardemummaa)
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Pinnalle
vaahterasiirappia tai siirappia
(1 banaani)
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1. Voitele suorakaiteen muotoinen litran kokoinen leipävuoka.
2. Muussaa banaanit haarukalla.
3. Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan. Valuta kakun päälle siirappia ja koristele se halkaistulla banaanilla ja pähkinöillä.
6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuutia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla jos kakku tummuu liikaa.
Niin hyvää! Laitoin reseptissä sulkuihin ne raaka-aineet , joita en käyttänyt. En pidä rusinoista leivonnaisten seassa ; pullan tai minkään muunkaan. Ihan sinällään voin kyllä rusinoita syödä. Kardemummaakaan en laittanut, koska kävi mielessä, että kardemumman maku tekee tästä liian pullamaisen. En tiedä onko näin, mutta silti jätin sen pois. Kaun päälle en laittanut banaania, koska en muistanut ostaa kaupasta. Kotona oli jo valmiiksikaksi kuorista mustunutta banaania, jotka käytin kakkuun. Hain kaupasta pekaanipähkinät, mutta banaani jäi. Ihan hyvää oli ilmankin, mutta toki sitä voi laittaa kakun päällekin, jos haluaa enemmän banaanin makua kakkuun.
Banaanikakku |