Talviomenapuussa on vielä vähän omenaa, joten päätin tehdä näitä omena-toscapullia, joiden reseptin olin ottanut "to do-listalle".
Omena-toscapulla |
Olipa hyvää! Ohjeen löysin "Meillä kotona"- sivustolta. Ehkä nämä minun pullat vähän liikaa kohosivat, ainakin osa näistä. Tai painoin liian litteäksi tuon kolon. Sitä ei ihan pohjaan saakka kannata painaa . Näihin kuvissa oleviin painoin vähän matalamman kolon.
Tuo Antonovka talviomenan kirpeys ja fariinisokeri-kauraseoksen maku sopivat loistavasti yhteen.
OMENA-TOSCAPULLA
200 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
Kauratosca:
100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte :
omenaa pieninä kuutioina , noin 3 dl
1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna käden lämpöiseksi. Kaada voi-maitoseos kulhoon.
2. Lisää joukkoon hiiva murusina. Lisää myös sokeri, suola ja kardemumma ja muna.
3- Alusta jauhot taikinaan, vähän kerrallaan. Vaivaa, kunnes taikina o kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.
4. Pyörittele taikinasta pullia. Kohota pellillä noin puoli tuntia.
5. Nypi kulhossa kauratoscaseoksen ainekset murumaiseksi.
6. Paina lasilla pulliin syvennys. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Lisää syvennyksiin omenakuutioita.
7. Ripottele kauratosca tasaisesti pulliin omenakuutioiden päälle. Paina seosta hieman sormin ettei se pullahda pois pullien paistuessa.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Pullia tuli 17 kappaletta. Ensimmäisen pellillisen tein siten, että painoin syvän ja laajan kuopan. Painoin myös kauratoscaa sormilla tiiviimmin omenakuutioiden päälle. Näihin kuvissa oleviin en kauratoscaa painanut niin paljon ja kolokin oli maltillisempi. Ainakin näistä tuli paremman näköisiä. Hyviä ne matalammatkin olivat , ei siinä mitään.
Sen verran hyviä, että täytyy näitä toistekin tehdä.