Minulla on kotona kirja Gummeruksen "Kuppikakut" -kirja. Siellä on monenlaisia kuppikakkuja tai muffineja, miten nyt haluaakin sanoa. Tällä kertaa otin testattaviksi suklaiset kuppikakut, joissa oli tuorejuustoa päällä. Vähän niin kuin juustokakkumainen seos tuli kuppikakkujen päälle.
Suklaakuppikakut juustokakkupäällysteellä |
Kyllähän nämä maukkaita olivatkin ! Näitä tuli tästä taikinasta 12 kpl. Voisihan näihin vielä pursottaa kermaa / kreemiä päälle, mutta koska nämä tulivat omaan käyttöön, niin meille meni hyvin tällaisina. Ei ollut tarvetta koristella sen kummemmin.
175 g jauhoja
20 g kaakaojauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
200 g sokeria
1/2 dl öljyä ( auringonkukkaöljyä tms.)
1 3/4 dl vettä
2 tl vaaleaa viinietikkaa
1/2 tl vaniljauutetta ( käytin vaniljasokeria)
150 g tuorejuustoa
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellille 12 paperivuokaa.
2. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda kulhoon. Siivilöi jauhoseokseen 150 g sokeria. Lisää öljy, vesi , viinietikka ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti.
3. Mittaa loppu sokeri, juusto ja kanamuna toiseen kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon karkeaksi rouhittu suklaa.
4. Lusikoi taikina paperivuokiin ja laita kuppikakkujen päälle lusikallinen juustoseosta. Paista 180 asteessa 20 -25 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä. Siirrä ritilälle ja anna jäähtyä.
Itse käytin öljynä ihan rypsiöljyä, koska sitä sattui kotona olemaan. Hyviä nämä olivat ! Ihanan suklaisia ja tuo juustokakkuseos sopi näihin vallan mainiosti .