Täytekakun teosta jäi sinistä kreemiä yli enkä missään nimessä halunnut sitä heittää hukkaan. Toki olisi voinut pakastaa , mutta usein minulla käy niin, että pakastimeen unohtuu yhtä sun toista . Siispä muffinsien tekoon.
![]() |
Rocky road kuppikakku |
Pohjana on ihan perusmuffinsien pohja ja taikinaan on lisätty pähkinärouhetta, suklaamuruja ja vaahtokarkin paloja.
Rocky road muffins
125 g g voita tai margariina
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
noin 1 dl vaahtokarkin paloja
noin 1 dl suklaarouhetta ( voi käyttää erilaisia suklaita)
noin 1 dl pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen ja myös maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen siivilän läpi taikinaan. Kääntele taikinaan lopuksi suklaarouhe, pähkinärouhe ja vaahtokarkin palat.
3. Paista 200 asteessa 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kreemi :
100 g voita
2 dl tomusokeria
1/2 rkl maitoa
1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti . Näet selvästi kun voin väri vaalenee ja kuohkeutuu.
3. Aloita lisäämään tomusokeria vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin , jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
4. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista . Jos värjäät kreemin niin lisää väri vatkaamisen loppuvaiheessa.
5. Valmis kreemi on kuohkeaa ja vaaleaa eikä se maistu voilta.
6. Purosta kreemiä kuppikakkujen päälle.
Sellainen huomio, että jos haluaa sinistä kreemiä, niin se ei ihan noin vaan onnistu . Kreemiin pitää ensin sekoittaa vähän liilaa, jotta voin kellertävän sävyn saa pois. Itse tosin käytin toista taktiikkaa eli voin sijaan käytin Elepant - kasvipohjaista voita. Se ei ole kellertävää ja siitä sain kauniin sinisen kreemin.
![]() |
Rocky road kuppikakku |
Maukkaita olivat !