Minulla on Valion leipomopalvelun kirja "Konditorialeivonnaisia" ja sitä selaillessa teki mieli tehdä tosi pitkästä aikaa punssileivoksia. Ne ovat nopeatekoisia, varsinkin jos sattuu olemaan voikreemiä pakastimessa valmiina.
Punssileivos |
Minulla oli valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä, joten ei tarvinnut edes taikinaa kaulia. Ohjeessa sanotaan, että "kauli taikina 5 mm:n vahvuiseksi levyksi". Otin pyöreällä muotilla, halkaisijaltaan noin 8 cm, paloja voitaikinalevystä. Pursotin niihin keskelle vanilliinikreemiä renkaaksi ja siihen renkaan keskelle nokareen luumumarmeladia. Paistion 220 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähtyneiden leivosten päälle laitoin rommilla maustettua voikreemiä ja lopuksi päällystin ne tomusokerikuorrutteella.
Voikreemejäkin on moneen lähtöön, mutta tähän käytin ihan peruskreemiä :
100 g voita, 1 1/2-2 dl tomusokeria, 1-2 keltuaista, 1-2 tl vanilliinisokeria. Vatkaa voi ja tomusokeri, lisää keltuainen vatkaten.
Kuten sanoin, nopeatekoisia leivoksia. Ja punssin/rommin voi vaikka jättää pois jos haluaa näiden maistuvan lapsillekin. Meidän 11-vuotias maistoi hieman tätä voikreemiä eikä oikein tykännyt :) Rommin maku on sen verran selkeä. Itse kyllä tykkäsin!