maanantai 9. syyskuuta 2013

Omenapiirakka vanilja-mascarponetäytteellä

Syksy on omenoiden aikaa. Omia omenapuita meillä ei ole, mutta ystävillä on ja heiltä olen saanut ihania kotimaisia omenia. Ja se tietää jokasyksyistä omenapiirakan tekoa. Halusin kokeilla jotain erilaista piirakkaa kuin ennen ja tuo mascarponetäytteinen piirakka kuulosti kovinkin maukkaalta.


Mascarpone-omenapiirakka
Tämä ohje löytyy varmasti monestakin blogista, itse löysin tämän Kinuskikissan   sivuilta.
Piirakasta tuli oikein mehevää ja maistuvaa.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Itse tein tämän kaksinkertaisena uunipellille)
Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.
Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle. Valuta omenoiden päälle siirappia.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suoja pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

6 kommenttia:

  1. Tuo piirakka kuulostaa kyllä aivan ihanalta! Mascarpone on aivan mahtava tuorejuusto <3

    VastaaPoista
  2. Mascarpone on tosiaan hyvää ja se sopi tähän piirakkaan ihan loistavasti!

    VastaaPoista
  3. Tämä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Just eilen sain tuttavalta ämpärillisen omenoita...

    VastaaPoista
  4. Itsekin teen omenapiirakan aina tällä ohjeella =) Tämä on ihan paras!

    VastaaPoista
  5. ihana omppupiirakka. pakko tätä kokeilla samaten ku noita vaniljapyöryköitä.

    VastaaPoista