Näitä kahden suklaan riisimuromakeisia kannattaa tehdä jos yllättävä makeannälkä iskee ja jos vaan ainekset löytyy. Resepti löytyi "Suklaaherkut" kirjasta ja oli helppo + nopea ohje.
Ihanaa herkkua ja makeaa makeaa!
Riisimuropalat
vaalea kerros :
50 g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150 g valkoista suklaata pieninä paloina
50 g riisimuroja
tumma kerros :
50 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g tummaa suklaata pieninä paloina
75 g riisimuroja
1. Voitele nelikulmainen kakkuvuoka, jonka sivun pituus on 20 cm ja aseta pohjalle leivinpaperi.
2. Vaalea kerros : Sulata voi, siirappi ja valkosuklaa vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen.
3. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot. Sekoita hyvin.
4. Siirrä taikina vuokaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.
5. Tumma kerros : Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa.
6. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot sekoittaen hyvin. Kaada tumma riisimurokerros vaalean kerroksen päälle ja nosta jääkaappiin, jotta ylin kerros kovettuu.
7. Kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.
Seuraavana päivänä nämä maistuivat paremmilta kuin tekopäivänä,tiedä sitten minkä takia. Ja olihan niitä helpompi syödäkin, kun olivat jääkaapissa kovettuneet tarpeeksi.
Oikein kiva tarjottava vaikka kahvipöydässä pienenä naposteltavana.
Riisimuropalat |
Ihanaa herkkua ja makeaa makeaa!
Riisimuropalat
vaalea kerros :
50 g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150 g valkoista suklaata pieninä paloina
50 g riisimuroja
tumma kerros :
50 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g tummaa suklaata pieninä paloina
75 g riisimuroja
1. Voitele nelikulmainen kakkuvuoka, jonka sivun pituus on 20 cm ja aseta pohjalle leivinpaperi.
2. Vaalea kerros : Sulata voi, siirappi ja valkosuklaa vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen.
3. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot. Sekoita hyvin.
4. Siirrä taikina vuokaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.
5. Tumma kerros : Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa.
6. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot sekoittaen hyvin. Kaada tumma riisimurokerros vaalean kerroksen päälle ja nosta jääkaappiin, jotta ylin kerros kovettuu.
7. Kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.
Seuraavana päivänä nämä maistuivat paremmilta kuin tekopäivänä,tiedä sitten minkä takia. Ja olihan niitä helpompi syödäkin, kun olivat jääkaapissa kovettuneet tarpeeksi.
Oikein kiva tarjottava vaikka kahvipöydässä pienenä naposteltavana.
uuu, aikaste makian näkösiä, nam!
VastaaPoistaOi mitä herkkupaloja, kuola valuu. ;) Pojan synttäreille vois tehdä.
VastaaPoista:D Juu, itsekin tuli mieleen, että seuraaville synttärikutsuille vois tämmösiä tehdä,
VastaaPoistaOih, riisimurot ja suklaa sopii tosi hyvin yhteen. Niistä tulee niin ihanan rapsakoita herkkupaloja! Tuli mieleen, että tuota voisi varmaan aika helposti muokata lisäämällä joukkoon vaikka suolapähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Mmm. :)
VastaaPoistaoi nam, kuulostaa hyvältä nuo suolapähkinät ja kuivatut marjat!
PoistaIhanan helppoja ja makeita namuja!
VastaaPoistaKyllä! Jos vaan ainekset löytyy kaapista, niin nämä toteuttaa ihan päähänpistona - niinkuin minäkin tein.
Poista