Kääretortut ovat nopeaa vierasvaraa ja tämä kevyesti appelsiinin makuinen kääretorttu on yksi meidän suosikeista. Toinen suosikki on perinteinen unelmatorttu.
En muista mistä ohje on peräisin, jostakin sen olen reseptivihkooni kopioinut.
| Appelsiinikääretorttu |
Appelsiinikääretorttu
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
3. Paista pohjaa 200 asteessa n. 8 -10 minuuttia.
4. Notkista täytettä varten tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Lisää tuorejuusto + muut aineet kermavaahdon sekaan.
6. Levitä täyte jäähtyneen kakkulevyn päälle, kääri rullalle.
Täytteestä saa enemmän appelsiinin makuisen jos vaikka lisää siihen appelsiinin mehua tai hieman itse appelsiinia.
| Appelsiinikääretorttu |
Näyttää herkulliselta ja appelsiinin maku sopii tummaan pohjaan!
VastaaPoistaOnpa ihanan paljon täytettä, varmasti herkullista torttua :)
VastaaPoistaKyllä aika sukkelaan meni tämä torttu parempiin suihin :)
VastaaPoistaVähäko mulla alko nyt tekeen mieli kääretorttua! Taidan tulla johtoja pitkin teille kylään! =D
VastaaPoistaNo sehän passaa :D
PoistaAivan täydellinen kääretorttu ja makukin niin minun mieleen, kun samalla ohjeella tulee tehtyä aika usein. =)
VastaaPoistaTämä on jollakin tapaa raikas, kun on appelsiinin makunen. Vaikkakin sisältää myös kermaa :)
Poista