sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Appelsiinikääretorttu



Kääretortut ovat nopeaa vierasvaraa ja tämä kevyesti appelsiinin makuinen kääretorttu on yksi meidän suosikeista. Toinen suosikki on  perinteinen unelmatorttu.
En muista mistä ohje on peräisin, jostakin sen olen reseptivihkooni kopioinut.



Appelsiinikääretorttu
Tässä tortussa saakin olla täytettä runsaasti. Unelmatorttuun en yleensä viitsi kovin paksua täytekerrosta laittaa, koska voikreemi on kuitenkin melko raskasta syötävää, jos sitä syö paljon.

Appelsiinikääretorttu

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
3. Paista pohjaa 200 asteessa n. 8 -10 minuuttia.
4. Notkista täytettä varten tuorejuusto. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Lisää tuorejuusto + muut aineet kermavaahdon sekaan.
6. Levitä täyte jäähtyneen kakkulevyn päälle, kääri rullalle.

Täytteestä saa enemmän appelsiinin makuisen jos vaikka lisää siihen appelsiinin mehua tai hieman itse appelsiinia.



Appelsiinikääretorttu

7 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta ja appelsiinin maku sopii tummaan pohjaan!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan paljon täytettä, varmasti herkullista torttua :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä aika sukkelaan meni tämä torttu parempiin suihin :)

    VastaaPoista
  4. Vähäko mulla alko nyt tekeen mieli kääretorttua! Taidan tulla johtoja pitkin teille kylään! =D

    VastaaPoista
  5. Aivan täydellinen kääretorttu ja makukin niin minun mieleen, kun samalla ohjeella tulee tehtyä aika usein. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on jollakin tapaa raikas, kun on appelsiinin makunen. Vaikkakin sisältää myös kermaa :)

      Poista