Tänään oli whoopie pie päivä. Päädyin suklaisiin ja kermaisiin mokka-whoopie pie leivoksiin. Minulla on Gummeruksen Whoopie leivokset kirja ja siellä on vaikka mitä vaihtoehtoja tarjolla. Eli näitä leivoksia pitää tehdä jatkossakin, koska pitäähän niitä reseptejä kokeilla!
Whoopie pie |
Näistä tuli oikein maukkaita. Tarkoitus oli tehdä marmoroituja leivonnaisia, mutta sekoitin taikinat liikaa sekaisin, joten marmorointi jäi näinollen ajatuksen asteelle. Makuun sillä ei ollut mitään merkitystä :)
Tässä ohje noin 10 kappaleelle :
250 g jauhoja Suklaa/kermatäyte :
1 tl ruokasoodaa 140 g suklaata paloina
hyppysellinen suolaa 4,5 dl kuohukermaa
115 g voita 1 rkl vahvaa, mustaa kahvia
150 g sokeria
1 kananmuna
1,5 dl piimää
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
1 tl kylmää, vahvaa ja mustaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä. Hämmennä sekaan loput jauhoista, mutta jätä 1 rkl talteen.
Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon. Hämmennä toiseen kulhoon vaniljauute ja talteen ottamasi 1 rkl jauhoja. Hämmennä kahvi ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Valuta seokset varovasti hämmentäen yhteen, jotta saat marmoroidun kuvion.
Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta pellille jättäen leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte : Laita suklaa lämmönkestävään astiaan. Kuumenna 2 dl kermaa ja kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, kaada suklaan päälle ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä 20 - 30 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes seos sakenee. Vaahdota loppu kerma kovaksi.
Levitä tai pursota suklaaseosta kymmenen pikkuleivän päälle ja levitä/pursota päälle kermavaahtoa. Paina puolikkaat yhteen.
Tässä ohje noin 10 kappaleelle :
250 g jauhoja Suklaa/kermatäyte :
1 tl ruokasoodaa 140 g suklaata paloina
hyppysellinen suolaa 4,5 dl kuohukermaa
115 g voita 1 rkl vahvaa, mustaa kahvia
150 g sokeria
1 kananmuna
1,5 dl piimää
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
1 tl kylmää, vahvaa ja mustaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä. Hämmennä sekaan loput jauhoista, mutta jätä 1 rkl talteen.
Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon. Hämmennä toiseen kulhoon vaniljauute ja talteen ottamasi 1 rkl jauhoja. Hämmennä kahvi ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Valuta seokset varovasti hämmentäen yhteen, jotta saat marmoroidun kuvion.
Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta pellille jättäen leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte : Laita suklaa lämmönkestävään astiaan. Kuumenna 2 dl kermaa ja kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, kaada suklaan päälle ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä 20 - 30 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes seos sakenee. Vaahdota loppu kerma kovaksi.
Levitä tai pursota suklaaseosta kymmenen pikkuleivän päälle ja levitä/pursota päälle kermavaahtoa. Paina puolikkaat yhteen.