Joulun tuoksua tupaan! Piimäkakku kuuluu meillä jouluun ja myös joulun odotukseen. Siitä saa mukavan tuoksun koko huusholliin. Ihanaa näin marraskuun pimeinä iltoina polttaa kotona kynttilöitä ja paistaa uunissa joululle tuoksuvia leipomuksia.
Tämä resepti on Valion reseptiarkistosta. Tykästyin tähän, koska tähän menee myös omenasosetta.
Omenasoseen sijaan voi toki käyttää vaikka kirsikkahilloa tai luumuhilloa. Itse pidän tästä piimäkakusta nimenomaan omenasoseen kera.
Kakusta tulee ihanan muheva. Resepti menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin :
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
200 g voita sulatettuna
1 dl omenasosetta ( tai luumumarmeladia / kirsikkahilloa)
2 dl piimää
Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1.8 l). Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Nopeatekoinen kakku, koska mitään ei tarvitse vatkata, ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Ja on hyvää.
Tämä resepti on Valion reseptiarkistosta. Tykästyin tähän, koska tähän menee myös omenasosetta.
Omenasoseen sijaan voi toki käyttää vaikka kirsikkahilloa tai luumuhilloa. Itse pidän tästä piimäkakusta nimenomaan omenasoseen kera.
Piimäkakku |
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
200 g voita sulatettuna
1 dl omenasosetta ( tai luumumarmeladia / kirsikkahilloa)
2 dl piimää
Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (1.8 l). Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Nopeatekoinen kakku, koska mitään ei tarvitse vatkata, ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Ja on hyvää.
Tämä vaikuttaakin kivalta kakulta! Itselläni on yksi ohje johon tulee omenasosetta, mutta se on siis ihan perusomenakahvikakku. Tämä olisikin kivaa vaihtelua omenaisiin kakkuihin. Kokeilen heti kun tilaisuus tulee, pakkasessa on paaaljon omenasosetta! :)
VastaaPoistaKiitos! Ensimmäisen kerran tein tätä kakkua juuri sen takia, kun piti löytää resepti johon menee omenasosetta - sitä oli pakastimessa vaikka kuinka paljon, kiitos anopin. Sen jälkeen tästä tuli ihan vakiokakku meille näin ennen joulua ja jouluksi.
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku ja kuuloinen resepti! :) Taidan kokeilla tätä villisti mustaherukkasoseella, kun sellaista löytyisi pakkasesta. Saapa nähdä tuleeko ihan liila kakku… :D
VastaaPoistaJee, kerro sitten millainen tuli. Tulen sun blogiin kurkkimaan tuliko liilaa kakkua :)
PoistaTämä menee kokeiluun!
VastaaPoistaJääkapissa on piimäpurkki toiseen projektiin, mutta siitä jää yli. Nyt löytyi kohde johon sen voi tumpata. :)
Mukavaa alkavaa viikkoa!
Kiitos samoin! Tumppaa vaan piimänloput tähän, susoittelin :) Hyvää kakkua tulee.
PoistaJoulu 23 maukas kakku tein tämän 👍
PoistaTämä menee kyllä testaukseen! ;) On vain niin paljon suunnitteilla kaikkea täksi jouluksi, niin toivottavasti jää aikaa kokeilla tätäkin. Kuulostaa tosi ihanalle. Minä olen testaillut vähä erityylisiä kuivakakkuja eri jouluina. Mm. maustekakkua, taatelikakkua ja arabialaista maustekakkua. Kaikki oli niin ihania, että tekisi mieli tehdä kaikki joka vuosi =D Tässä on kyllä kova pähkäileminen laitanko omenahilloa vai luumuhilloa.. x)
VastaaPoistaVois tämä olla hyvää luumuhillonkin kera :) Minullakin on lista kirjoitettuna niistä resepteistä, joita olen blogeista löytänyt ja joita pitää kokeilla. Kyllä joskus ja jossain vaiheessa.... :D
VastaaPoistaKiva resepti. Piimä antaa aina hyvän maun leivonnaisiin, ja hyvä tosiaan, kun saa hilloakin kulumaan.:)
VastaaPoistaTämä kakku menee heti kokeiluun. Itse olen tehnyt Valion ohjeella luumukakkua, jossa myös vain sekoitetaan ainekset keskenään. Tosi hyvää tulee. Ohje siis hyvin samantapainen kuin tämä. Kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaKiva kun tästä reseptistä oli hyötyä :) Tosi käteviä nämä ohjeet. jossa ainekset vaan sekoitetaan keskenään.
PoistaUnohdin aiemmin tulla kertomaan testailuista mustaherukkasoseen kanssa… Muuten onnistui hyvin, tosin väri hieman tummempi, mutta kun menin hölmöyksissäni irrottamaan kakun vuuasta liian kuumana, niin murusiksihan se sitten meni. Eli ei tullut blogikuvaa tai -postausta, mutta hyvää kakkua joka tapauksessa. :)
VastaaPoistaNo hyvä kun siitä tuli hyvänmakuista! Voiskin testata tätä eri soseilla, tulee varmaan hyvää melkein millä vaan.
PoistaVoisiko piimän sijasta käyttää maustamatonta jugurttia?
VastaaPoistaVarmasti voi ! En näe miksi ei voisi, tulee varmasti ihan yhtä hyvää sillä.
VastaaPoistaVoiko piparkakkumausteen korvata muilla mausteilla,kun kaupoista ei näytä löytyvän piparkakkumaustetta?
VastaaPoistaKakkuohjeissa ei yleensäkään ole avatun kypsän kakun kuvaa ,josta näkisi vähän koostumustakin .Olisi hyvä lisä ohjeeseen .
VastaaPoista