Nyt löytyi todella hyvä näkkäri-resepti! Ja yllätys yllätys , tämäkin resepti löytyi Leivotaan-lehden uusimmasta numerosta. Siinä lehdessä on joka kerta ihania reseptejä, jotka päätyvät "to do"-listalle. Innolla odotan aina uutta lehteä .
Aivan ihanan makuisia. Osa ehkä jäi keskeltä hieman pehmeiksi, mutta ei haitannut yhtään. Ja seuraavana päivänä olivat nekin kovettuneet. Jäi vakiokäyttöön tämä resepti.
Saksanpähkinänäkkäri
10 g hiivaa
2 1/2 dl maitoa / kauramaitoa
2 tl leipäsiirappia
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
5 dl grahamjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1 rkl kokonaisia psylliumsiemeniä / sesaminsiemeniä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl saksanpähkinöitä
1. Murenna hiiva kulhoon . Sekoita joukkoon kädenlämpöinen maito, siirappi, öljy ja suola. Anna hiivan liueta nesteeseen.
2. Sekoita yhteen grahamjauhot , ruisjauhot ja siemenet. Lisää nesteeseen. Vaivaa vehnäjauhoja vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa lopuksi taikinaan rouhitut saksanpähkinät.
3. Laita taikina suljettavaan muovipussiin ja nosta jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
4. Ota taikina pussista ja jaa kahdeksaan tasakokoiseen palaan. Muotoile palat palloiksi. Kauli pallot ympyrän muotoisiksi. Tee jokaisen ympyrän keskelle reikä esimerkiksi pienellä ympyrämuotilla.
5. Nosta aina kaksi näkkileipää yhdelle leivinpaperoidulle pellille. ( Minä laitoin kolme per pelti ). Pistelee haarukalla reikiä leipiin. Paista näkkäreitä uunissa 7 - 10 minuuttia. Mikäli leivät tuntuvat paistamisen jälkeen vielä hieman kosteilta, käänne ne ympäri ja nosta yhdelle pellille. Laita pelti uunin jälkilämpöön ja anna kuivahtaa vielä hetken.
Alkuperäisessä reseptissä käytettiin psylliumsiemeniä, mutta en löytänyt niitä kaupasta. Käytin sen sijaan sesaminsiemeniä. Ja tosiaan laitoin 3 näkkäriä per pelti, koska olin malttamaton saamaan leivät valmiiksi. Ei mielestäni haitannut. Hyvin leivät silti paistuivat.
Nämä olivat kyllä hurjan hyviä! Seuraavalla kauppareissulla ostan taas saksanpähkinöitä - näitä pitää tehdä uudelleen.