Sain vanhimmalta tyttäreltä joululahjaksi " Leivotaan" - lehden tilattuna kotiin. Pienen vinkin annoin kyllä siinä vaiheessa, kun pohtivat joululahjoja. Pitkään olen miettinyt, että pitäisi kokeeksi tilata se lehti ja nyt sen sitten sain.
Jo numerossa 1 on vaikka mitä ihanaa. Monta testattavaa reseptiä ! Jonoon vaan " to do-listalle" .
Ensimmäisenä lähti testiin kanelivoikreemillä täytetty kääretorttu .
Oijoi mitä herkkua! Kyllä vaan maistui meidän porukalle.
Kanelivoikreemillä täytetty kääretorttu
Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl huoneenlämpöistä maitoa
Täyte :
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 - 1 1/2 rkl kanelia
1 keltuainen
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 30 x 40 cm kokoinen uunipannu.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuoronperään maidon kanssa.
4. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipannuun ja levitä nuolijalla.
5. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Levitä työtasolle uusi leivinpaperi ja ripottele siihen vähän sokeria ja kanelia. Kumoa torttu paperille, vedä uunissa ollut paperi varovasti irti.
6. Kanelivoikreemi : vatkaa voi, tomu- ja vaniljasokeri sekä kaneli kulhossa. Lisää keltuainen ja vatkaa kreemi tasaiseksi.
7. Levitä kreemi torttupohjalle ja kääri paperin avulla rullalle pitkittäin. Laita kääre saumakohti alaspäin jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennekuin viipaloit tortun.
Luin taas reseptin aluksi ylimalkaisesti ja paistoin kääretortun 225 asteessa. Se on minun "huono tapa" , lukaisen äkkiä ja osa asioista unohtuu.
Hyvä pohja tästä tuli silti. Alkuun myös unohdin taikinasta maidon ja olin jo pohjan laittanut uuniin , kun sen hoksasin. Otin pohjan pois, kaavin taikina takaisin kulhoon ja maito sekaan. Eipä tuo torttupohja siitä tuntunut kärsivän ollenkaan.
En ole aiemmin tehnyt tällaista kääretorttuipohjaa, johon tulee maitoa. Mietinkin minkälainen tiivis kakku siitä mahtaa tulla. Varsin hyvä ja mehevä se kuitenkin oli, taidanpa käyttää tätä pohjaa toistekin.
Jo numerossa 1 on vaikka mitä ihanaa. Monta testattavaa reseptiä ! Jonoon vaan " to do-listalle" .
Ensimmäisenä lähti testiin kanelivoikreemillä täytetty kääretorttu .
kANELIVOIKREEMI KÄÄRETORTTU |
Oijoi mitä herkkua! Kyllä vaan maistui meidän porukalle.
Kanelivoikreemillä täytetty kääretorttu
Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl huoneenlämpöistä maitoa
Täyte :
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 - 1 1/2 rkl kanelia
1 keltuainen
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 30 x 40 cm kokoinen uunipannu.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin kulhossa. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuoronperään maidon kanssa.
4. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipannuun ja levitä nuolijalla.
5. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Levitä työtasolle uusi leivinpaperi ja ripottele siihen vähän sokeria ja kanelia. Kumoa torttu paperille, vedä uunissa ollut paperi varovasti irti.
6. Kanelivoikreemi : vatkaa voi, tomu- ja vaniljasokeri sekä kaneli kulhossa. Lisää keltuainen ja vatkaa kreemi tasaiseksi.
7. Levitä kreemi torttupohjalle ja kääri paperin avulla rullalle pitkittäin. Laita kääre saumakohti alaspäin jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennekuin viipaloit tortun.
Luin taas reseptin aluksi ylimalkaisesti ja paistoin kääretortun 225 asteessa. Se on minun "huono tapa" , lukaisen äkkiä ja osa asioista unohtuu.
Hyvä pohja tästä tuli silti. Alkuun myös unohdin taikinasta maidon ja olin jo pohjan laittanut uuniin , kun sen hoksasin. Otin pohjan pois, kaavin taikina takaisin kulhoon ja maito sekaan. Eipä tuo torttupohja siitä tuntunut kärsivän ollenkaan.
En ole aiemmin tehnyt tällaista kääretorttuipohjaa, johon tulee maitoa. Mietinkin minkälainen tiivis kakku siitä mahtaa tulla. Varsin hyvä ja mehevä se kuitenkin oli, taidanpa käyttää tätä pohjaa toistekin.
Kanelivoikreemillä täytetty kääretorttu |