Helkan keittiössä blogista löysin hyvältä kuulostavan perunarieskojen ohjeen ja gluteenittomanakin vielä.
Testiin meni.
Olivatpa suussasulavan hyviä! Iltapalaksi näitä syötiin ihan voin ja juuuston kera. Munavoin kanssa olisivat varmaan myös hyviä!
Gluteeniton perunarieska
6 dl perunajauhoja
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
1. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää tarvittaessa suolaa.
2. Nostele ruokalusikalla kasoja pellille.
3. Taputtele jauhotetuin käsin ne pyöreiksi rieskoiksi.
4. Pistele haarukalla pinnat ja paista 275 asteisessa uunissa 10 min.
4. Voitele voisulalla ja tarjoile lämpinä esim. munavoin kera.
Minä laitoin taikinaan vähän kaikensorttisia gluteenittomia jauhoja. Kaurajauhoja ja ihan gluteenittomia perusjauhoja, hirssi- ja tattarihiutaleita.
Ja hyviä olivat! Sain tämänkokoisesta taikinasta 10 rieskaa.
Voita päälle, nams!
Testiin meni.
GLUTEENITON PERUNARIESKA |
Olivatpa suussasulavan hyviä! Iltapalaksi näitä syötiin ihan voin ja juuuston kera. Munavoin kanssa olisivat varmaan myös hyviä!
Gluteeniton perunarieska
6 dl perunajauhoja
1 kananmuna
2 dl gluteenittomia jauhoja
1. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja lisää tarvittaessa suolaa.
2. Nostele ruokalusikalla kasoja pellille.
3. Taputtele jauhotetuin käsin ne pyöreiksi rieskoiksi.
4. Pistele haarukalla pinnat ja paista 275 asteisessa uunissa 10 min.
4. Voitele voisulalla ja tarjoile lämpinä esim. munavoin kera.
Minä laitoin taikinaan vähän kaikensorttisia gluteenittomia jauhoja. Kaurajauhoja ja ihan gluteenittomia perusjauhoja, hirssi- ja tattarihiutaleita.
Ja hyviä olivat! Sain tämänkokoisesta taikinasta 10 rieskaa.
Gluteeniton perunarieska |