Sunnuntai-ilta ja aloin miettiä, että jotain olisi kiva leipoa. Jotain helppoa kun kellokin oli jo lähemmäs kahdeksan illalla. Mieleen tuli talteenottamani linkki Suklaapossun donitseihin. Niiden teko oli suunnilleen ainekset sekaisin keskenään ja uuniin. Donitispeltikin minulla on, joten niitä siis tekemään.
Näistä tuli aivan ihania! Pehmeitä ja niin hyviä! Näitähän voisi koristella vaikka millä, mutta tällä kertaa tyydyin sokeri-kaneliseokseen.
Tässä vielä Suklaapossun maanmainio resepti :
UUNISSA PAISTETTAVAT DONITSIT
0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Päälle :
50 - 100 g voita
sokeria ( 1 dl)
kanelia ( 1-2 tl)
1. Sekoita kulhossa öljy, piimä,kananmuna ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne nesteiden joukkoon. Sekoita, mutta älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti.
4. Laita taikinaa vaikka pakastuspussiin tai purostuspussiin ja pursota donitsipellin koloihin noin puolilleen.
5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.
6. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen n. sekunnin ajan. Lusikoi donitsin päälle sokeri-kaneliseosta joka puolella.
Minä en dipannut donitseja voihin vaan voitelin ne sulatetulla voilla ja kastoin sokeri-kaneliseokseen.
Piimää ei jääkaapissa ollut, mutta oli maitoa ja maustamatonta jogurttia, joten laitoin niitä molempia.
Nämä olivat kyllä todella helppotekoisia ! Yhtäkkä heräsi ajatus leipomisesta ja kohta oli uunituoreet donitsit pöydässä.
Näitä taidan tehdä myös tyttärenpojan 1 v. synttäreille parin viikon kuluttua.
donitsit |
Tässä vielä Suklaapossun maanmainio resepti :
UUNISSA PAISTETTAVAT DONITSIT
0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
Päälle :
50 - 100 g voita
sokeria ( 1 dl)
kanelia ( 1-2 tl)
1. Sekoita kulhossa öljy, piimä,kananmuna ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne nesteiden joukkoon. Sekoita, mutta älä vaivaa.
3. Öljyä donitsipelti kevyesti.
4. Laita taikinaa vaikka pakastuspussiin tai purostuspussiin ja pursota donitsipellin koloihin noin puolilleen.
5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.
6. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen n. sekunnin ajan. Lusikoi donitsin päälle sokeri-kaneliseosta joka puolella.
Minä en dipannut donitseja voihin vaan voitelin ne sulatetulla voilla ja kastoin sokeri-kaneliseokseen.
Piimää ei jääkaapissa ollut, mutta oli maitoa ja maustamatonta jogurttia, joten laitoin niitä molempia.
Nämä olivat kyllä todella helppotekoisia ! Yhtäkkä heräsi ajatus leipomisesta ja kohta oli uunituoreet donitsit pöydässä.
Näitä taidan tehdä myös tyttärenpojan 1 v. synttäreille parin viikon kuluttua.
uunissa paistetut donitsit |