Nyt pitäisi saada töistä sadonkorjuuvapaata! Herukka - ja karviaispensaat marjoja täynnä, omenoitakin näkyy olevan ja perunatkin vielä nostamatta. Tillit ja persiljat pitäisi pakastaa...
Illat ovat aivan liian lyhyitä. Saa nähdä ehdinkö kaiken sadon korjata.
Ehkä nakitan nuorimmaisen kavereineen herukkapensaita tyhjentämään ... :)
Itse pidän punaherukan mausta, toki myös mustaherukasta ja valkoisestakin. Nuorimmainenkin onneksi tykkää syödä marjoja kuin marjoja. Olen paljon jo pakastimeenkin saakka saanut marjoja ja kokeilinpa tällaista ihanaa vaniljaista ja kinuskista punaherukkapiirakkaa, jonka reseptin löysin Pullantuoksuinen koti - blogista.
Punaherukka ja kinuski + vielä vaniljan ihana maku - voi mikä yhdistelmä ! Oli kyllä huikean hyvää !
Punaherukkapiirakka
Piirakkapohja:
130 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 mm vaniljajauhetta (aitoa) - käytin vaniljasokeria kun sitä kaapissa oli
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täytteet:
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 pussia vanhanajan vaniljakastiketta ( esim BlåBand)
3,5 dl maitoa
2,5 dl vispikermaa (Flora vispi)
2 rkl sokeria
4.5 dl punaherukoita
1. Vatkaa ensin täytteen vaniljakastike maidon kanssa sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Valmista pohja. Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljajauhe kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa jälleen hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaa. Vatkaa tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28-30 cm) ja ripottele vuokaan tasaisesti kookoshiutaleita. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia kunnes piirakkapohja on saanut väriä ja kypsynyt. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
4. Sekoita kondensoitua maitoa niin että saat sen samettisemmaksi eikä siinä ole kokkareita. Kevyt lämmittäminen pehmentää kinuskia. Levitä purkista noin puolet pohjan päälle. Ripottele sen jälkeen pinnalle punaherukoita n. 2-3 dl tai reilumminkin jos haluat piirakasta kunnolla punaherukkaisen.
5. Levitä punaherukoiden päälle vaniljavanukas.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Pursota kerma pyöreäsuisella tyllalla kakun pinnalle niin, että jätät reunasta vähän vaniljakastikketta näkyviin. Itse aloitin pursottamisen keskeltä ja etenin myötäpäivää ympyrää piirakan muotoisesti. Kun olet pursottanut ensimmäisen kerroksen kermaa pursota keskelle lisää niin, että saat ns. kohouman piirakkaan.
7. Ripottele piirakan pinnalle reilusti punaherukoita. Lusikoi 1/4 purkillista kondensoitua maitoa esim. mukiin ja lämmitä hetki vaikka mikrossa jotta kinuski notkistuu ja voit valuttaa sitä piirakan pinnalle. (Jos marjasi ovat hyvin happamia, käytä koko loppupurkillinen.)
Minä käytin koko loppupurkillisen kondensoitua maitoa,meillä tykätään kinuskista!
Tuollaista ohjeen mukaista kohoumaa minun tekemään piirakkaan ei oikein tullut, mutta se ei haitannut millään lailla :)
Maistui kyllä koko porukalle! Keskimmäinen tyttäristäkin tätä söi vaikka hän ei oikein ole punaherukoiden makuun tykästynyt.
Ja mikä ettei tätä muillakin marjoilla voi tehdä, mutta hyvin kyllä sopi yhteen punaherukan kirpakkuus ja makea kinuski. Tuo vaniljainen kerros välissä antoi mukavasti pehmeyttä.
Suosittelen kokeilemaan!
Illat ovat aivan liian lyhyitä. Saa nähdä ehdinkö kaiken sadon korjata.
Ehkä nakitan nuorimmaisen kavereineen herukkapensaita tyhjentämään ... :)
Itse pidän punaherukan mausta, toki myös mustaherukasta ja valkoisestakin. Nuorimmainenkin onneksi tykkää syödä marjoja kuin marjoja. Olen paljon jo pakastimeenkin saakka saanut marjoja ja kokeilinpa tällaista ihanaa vaniljaista ja kinuskista punaherukkapiirakkaa, jonka reseptin löysin Pullantuoksuinen koti - blogista.
Vaniljainen ja kinuskinen punaherukkapiirakka |
Punaherukkapiirakka
Piirakkapohja:
130 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 mm vaniljajauhetta (aitoa) - käytin vaniljasokeria kun sitä kaapissa oli
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täytteet:
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 pussia vanhanajan vaniljakastiketta ( esim BlåBand)
3,5 dl maitoa
2,5 dl vispikermaa (Flora vispi)
2 rkl sokeria
4.5 dl punaherukoita
1. Vatkaa ensin täytteen vaniljakastike maidon kanssa sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Valmista pohja. Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljajauhe kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa jälleen hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaa. Vatkaa tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28-30 cm) ja ripottele vuokaan tasaisesti kookoshiutaleita. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia kunnes piirakkapohja on saanut väriä ja kypsynyt. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
4. Sekoita kondensoitua maitoa niin että saat sen samettisemmaksi eikä siinä ole kokkareita. Kevyt lämmittäminen pehmentää kinuskia. Levitä purkista noin puolet pohjan päälle. Ripottele sen jälkeen pinnalle punaherukoita n. 2-3 dl tai reilumminkin jos haluat piirakasta kunnolla punaherukkaisen.
5. Levitä punaherukoiden päälle vaniljavanukas.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Pursota kerma pyöreäsuisella tyllalla kakun pinnalle niin, että jätät reunasta vähän vaniljakastikketta näkyviin. Itse aloitin pursottamisen keskeltä ja etenin myötäpäivää ympyrää piirakan muotoisesti. Kun olet pursottanut ensimmäisen kerroksen kermaa pursota keskelle lisää niin, että saat ns. kohouman piirakkaan.
7. Ripottele piirakan pinnalle reilusti punaherukoita. Lusikoi 1/4 purkillista kondensoitua maitoa esim. mukiin ja lämmitä hetki vaikka mikrossa jotta kinuski notkistuu ja voit valuttaa sitä piirakan pinnalle. (Jos marjasi ovat hyvin happamia, käytä koko loppupurkillinen.)
Minä käytin koko loppupurkillisen kondensoitua maitoa,meillä tykätään kinuskista!
Tuollaista ohjeen mukaista kohoumaa minun tekemään piirakkaan ei oikein tullut, mutta se ei haitannut millään lailla :)
Vaniljainen ja kinuskinen punaherukkapiirakka |
Maistui kyllä koko porukalle! Keskimmäinen tyttäristäkin tätä söi vaikka hän ei oikein ole punaherukoiden makuun tykästynyt.
Vaniljainen ja kinuskinen punaherukkapiirakka |
Suosittelen kokeilemaan!