1 liivatelehti
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria
2,5 tl vanilliinisokeria ( mielestäni saa laittaa vähän enemmän)
2 keltuaista
2 dl kermaa vaahdotettuna (tätä laitan noin 2,5 -3 dl, tulee kuohkeampi moussee)
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista livetelehdestä vesi ja liuota se kuumaan kiiseliin. Mausta vanilliinisokerilla. Vatkaa jäähtyneen kiisselin rakenne rikki ja lisää kermavaahto.
Tätä voi käyttää sellaisenaan tai sen kanssa voi kakussa käyttää jotain toista täytettä. Tai tämän täytteen alle voi laittaa marjasurvosta, hilloa tai kesällä tuoreita mansikoita. Pehmeän makuinen täyte eikä liian makea.
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria
2,5 tl vanilliinisokeria ( mielestäni saa laittaa vähän enemmän)
2 keltuaista
2 dl kermaa vaahdotettuna (tätä laitan noin 2,5 -3 dl, tulee kuohkeampi moussee)
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista livetelehdestä vesi ja liuota se kuumaan kiiseliin. Mausta vanilliinisokerilla. Vatkaa jäähtyneen kiisselin rakenne rikki ja lisää kermavaahto.
Tätä voi käyttää sellaisenaan tai sen kanssa voi kakussa käyttää jotain toista täytettä. Tai tämän täytteen alle voi laittaa marjasurvosta, hilloa tai kesällä tuoreita mansikoita. Pehmeän makuinen täyte eikä liian makea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti