sähköposti : titantupa@gmail.com


sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulun hedelmäkakku

Piparkakkutalopuuhien välissä paistoin pari hedelmäkakkua. Kaksi siksi, kun jostain syystä minulla on tapana tehdä kerralla kaksi kakkua. Tai no, tiedänhän minä, että se tapa on jäänyt siitä, kun teen myyjäisiin kuivakakkuja - kaksi valmistuu  siinä samalla kuin yksi.

Hedelmäkakku
Teen tämän kakun eri reseptien koosteella. Yksi osa reseptistä on Kotivinkin leivontaliitteestä, mutta enpä enää muistakaan mistä olen toisen osan ottanut. Tässä kuitenkin se resepti, jolla nämä hedelmäkakut teen. Laitan tähän vain yhteen kakkuun tulevat määrät.

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl hedelmäsekoitusta
4 rkl appelsiininkuoripaloja
10 punaista kirsikkaa
(2 dl vaaleita rusinoita)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl konjakkia tai brandyä

1. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Mittaa hedelmät pieneen kulhoon ja leikkaa niitä tarpeen mukaan pienemmiksi paloiksi. Kaada sekaan konjakki. Anna maustua. Kaada hedelmien päälle hiukan jauhoja, sekoita.
3. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi ja viimeksi jauhotetut hedelmät. Sekoita mahdollisimman vähän, kaada korppujauhotettuun vuokaan.
4. Paista 175 asteeessa noin 45 - 50 minuuttia.

Rusinat laitoin sulkuihin siksi, kun meillä ei oikein kukaan pidä leivonnaisissa olevista rusinoita. Niitä en siis laittanut näihin kakkuihin. Rusinoita ihan sinällään kyllä syödään, mutta ei missään leipomuksessa.
Itse laitoin nuo hedelmät jo edellisenä päivänä marinoitumaan konjakkiin, mutta aina en ole niin tehnyt. Toimii siis niinkin, että vasta kakuntekovaiheessa kaataa konjakin hedelmien sekaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti