sähköposti : titantupa@gmail.com


lauantai 30. marraskuuta 2013

Piparkakkukirkko

Toinen piparkakkutyö on valmis. Tein Iloleipurin muoteilla kirkon. Aikaisempinakin vuosina olen tehnyt kirkon, mutta eri kaavoilla. Näillä muoteilla tehdyillä osilla kirkon saikin nopeasti kasaan. Oikein hyvä ostos siis ne muotit! Varsinkin kun piparkakkutaloja tekee paljon, niin nopea kokoaminen on aina kotiinpäin.
Aikaisempina vuosina olen taistellut kirkon katolle tulevan kirkontornin kanssa, mutta tässä kirkossa sitä ei onneksi ollut :)

Piparkakkukirkko
Ikkunoissa on liivatelehtiä, liimattu kiinni sisäpuolelta pikeerillä. Tuo kuusi ei ollut muoteissa mukana, se on tehty viidestä eri palasta kokoamalla. Olen tehnyt pahville niistä kuusen osista omat "muotit".
Tässä kuva kirkosta vielä edestäpäin :Piparkakkukirkko
Ja sitten pienempien piparkakkutalojen pariin!

9 kommenttia:

 1. Ihana koristelu! =) Ja tuo sinun toinenkin tämän vuoden piparityö on tosi nätti! Onko sinulla siihen valmismuotit vai itsekö olet piirtänyt? Hurmaava talo. =D Itsellänikin on nämä kirkkomuotit. Tämä on jotenkin sopivan kokoinen piparikirkko. Monet tahtoo olla tosi isoja. Toivottavasti kerkeäisin tälle vuodelle vielä tämmöisenkin tekemään. Yks piparirakennus on jo tehty. Toinen on suunnitteilla. Voi olla et enempää ei sit tälle vuodelle kerkeäkään kun on muutakin tulossa kalenteria varten ;)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä uskomattoman kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tuon ensimmäisen talon kaavat otin Sunnuntain sivuilta http://www.sunnuntaipiparitalo.fi/etusivu
  Ajattelin tosiaan, että tehdään kerrankin iso talo myyjäisiin, kun sellaista on aiempina vuosina kyselty. Tämä Iloleipurin kirkko on munkin mielestä sopivan kokoinen. Sen aiemman kirkon kaavat olin jostain ottanut ( en muista mistä), mutta en ainakaan myyjäisiin sitä tee, kun en vaan kerkiä! Sen kanssa saa aikaa menemään tuplasti, kun siinä oli se kirkontorni katolla. Ja kuinka monta kertaa sen otin pois ja tein uudelleen, kun aina vaan meni pieleen....

  VastaaPoista
 4. Ompa kaunis piparityö! :) Näitä on ilmeisesti odotettavissa sinulta lisääkin? Ainakin ymmärsin että olet kova piparkakuista taiteilemaan :)! Hih, innolla odotellen tulevia rakennelmia!

  Itse en vieläkään ole saanut aikaiseksi tännä vuonna alkaa väsäämään pipareita, saati piparkakkurakennelmia. Ovat niin työläitä ja aikaavieviä, että vaativat etukäteissuunnittelua, ainakin tuon ylivilkkaan 10 kuisen kanssa :D ! Jospa ennen joulua kumminkin!

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis kirkko koristeluineen! Olet kyllä todella taitava, kateeksi käy! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Lisää on tulossa, nyt olen tekemässä kolmea eri kokoa olevia taloja. Ihan pikkuruisia, siitä sitten hieman isompia ja vielä kolmatta kokoa :) Niitä olen perinteisesti tehnyt myyjäisiin. Tekis mieli kokeilla jotain irekentaa piparkakkutaikinasta ihan muutakin kuin taloa, mutta vielä en ole aikaisempia vuosina ehtinyt . Aika loppuu kesken. Eikä joulun jälkeen enää innostu piparkakkurakennelmista, sillon olis kyllä aikaa.

  VastaaPoista
 7. Ihana <3 <3 <3 Oikein hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista