Se on raparperien aika taas ! Kyllä sitä kiitettävästi pihalla taas kasvaakin. Pitänee alkaa kaupitella tutuille sitä, millään en kaikkea ehdi käyttää.
Löysin Täykkärin blogista hyvältä kuulostavan reseptin. Näitä pullia halusin kokeilla tehdä , tuumasta toimeen siis.
Raparperi-rahkapulla |
Raparperin kirpeys ja rahkan pehmeä maku ; melkeinpä täydellinen yhdistelmä. Laitan tähän alle vielä reseptin . Pullataikinan tein tällä voisilmäpullin ohjeella .
Raperperipulla :
Rapaperperitäyte :
500 g raparperia
20 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
1. Paloittele raparperi. Keitä voita , sokeria ja raparperia kattilassa kunnes raparperi pehmenee.
2. Ota raparperiseoksen lientä lasiin , lisää siihen maissijauhot ja lisää täytteeseen. Kuumenna kunnes seos sakenee.
Rahkatäyte :
1 muna
250 g rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa tai kermaa
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Pulliin laitoin ensin lusikallisen raparperitäytettä ja päälle rahkatäytettä. Paistoin pikkupullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Tein myös pitkon, kuten Täykkärin blogissa oli tehty.
Raparperi-rahkapitko |
Hyvää oli ! Täykkärin blogissa on selkeät ohjeet tämän pitkon tekoon.
Raparperi-rahkapulla |
Herkullisilta näyttää molemmat. Komea on raparperipenkkisi minullakin on sitä todella paljon ja pari piirakkaa on jo tullut tehtyäkin.
VastaaPoistaPitää kohta alkaa jakaa sitä tutuille ettei hukkaan mene :) Kaikkea ei taida ehtiä käyttää.
PoistaMä aattelin kans huomenna (mikäli vaan vauvan hoidolta joudan) leipoa raparperipullaa pakkaseen. Vielä on vähän auki että millaisia pullia tekisin, mutta nämä ainakin näyttivät älyttömän herkullisilta. :)
VastaaPoistaSaitko leivottua vai pitikö vauva kiireisenä ? :D
PoistaMitä sulla on tossa raparperien alla maana? Haluaisin itekin kasvattaa, mutta rikkaruohojen kitkeminen ei kiinnosta... 🤣
VastaaPoistaAikalailla saven sekaista maata on. Tosin en tiedä mitä edelliset omistajat ovat sinne "upottaneet" . 😃 Itse en ole tälle maalle tehnyt mitään, mutta hyvin kasvaa.
Poista