keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Raparperipullaa

 Se on raparperien aika taas ! Kyllä  sitä kiitettävästi pihalla taas kasvaakin. Pitänee alkaa kaupitella tutuille sitä, millään en kaikkea ehdi käyttää. 

Löysin Täykkärin blogista hyvältä kuulostavan reseptin. Näitä pullia halusin kokeilla tehdä , tuumasta toimeen siis. 

Raparperi-rahkapulla

Raparperin kirpeys ja rahkan pehmeä maku ; melkeinpä täydellinen yhdistelmä. Laitan tähän alle vielä reseptin . Pullataikinan tein tällä voisilmäpullin ohjeella . 

Raperperipulla :

Rapaperperitäyte :

500 g raparperia 

20 g voita 

1 1/2 dl fariinisokeria

1 1/2 rkl maissitärkkelystä 

1. Paloittele raparperi. Keitä voita , sokeria ja raparperia kattilassa kunnes raparperi pehmenee. 

2. Ota raparperiseoksen lientä lasiin , lisää siihen maissijauhot ja lisää täytteeseen. Kuumenna kunnes seos sakenee. 

Rahkatäyte :

1 muna

250 g rahkaa

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl maitoa tai kermaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. 

Pulliin laitoin ensin lusikallisen raparperitäytettä ja päälle rahkatäytettä. Paistoin pikkupullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Tein myös pitkon, kuten Täykkärin blogissa oli tehty. 

Raparperi-rahkapitko 

Hyvää oli ! Täykkärin blogissa on selkeät ohjeet tämän pitkon tekoon. 

Raparperi-rahkapulla 

Nyt on taas mukavaa, kun ulkona on valoisaa ja aurinkoista. Mukava kuvata leipomuksia hyvässä valossa. 
Tässä vielä kuva meidän raparpereista  :



Kyllä näistä piirakan jos toisenkin tekee . Tästä vielä ovat kasvaneet lisää  aikalailla , pullat tein joku pari viikkoa sitten . 
Pitänee taas joku raparperileivonnainen keksiä viikonloppuna. 



6 kommenttia:

  1. Herkullisilta näyttää molemmat. Komea on raparperipenkkisi minullakin on sitä todella paljon ja pari piirakkaa on jo tullut tehtyäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kohta alkaa jakaa sitä tutuille ettei hukkaan mene :) Kaikkea ei taida ehtiä käyttää.

      Poista
  2. Mä aattelin kans huomenna (mikäli vaan vauvan hoidolta joudan) leipoa raparperipullaa pakkaseen. Vielä on vähän auki että millaisia pullia tekisin, mutta nämä ainakin näyttivät älyttömän herkullisilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saitko leivottua vai pitikö vauva kiireisenä ? :D

      Poista
  3. Mitä sulla on tossa raparperien alla maana? Haluaisin itekin kasvattaa, mutta rikkaruohojen kitkeminen ei kiinnosta... 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla saven sekaista maata on. Tosin en tiedä mitä edelliset omistajat ovat sinne "upottaneet" . 😃 Itse en ole tälle maalle tehnyt mitään, mutta hyvin kasvaa.

      Poista