Kävimme lauantaina Rymättylässä Röölän kesätapahtumassa myymässä leivonnaisia ja raparperia + muuta pientä. Myyjäisistä juttua vähän myöhemmin lisää.
Aika rankkaahan se oli kun töissä käy ja pitkää päivää kaikenlisäksi joutuu tekemään tuurausten takia. Sen jälkeen pitäisi ehtiä vielä leipoa eikä leivonnaisia kuitenkaan voi päiväkausia etukäteen tehdä. Vähillä unilla siis mentiin.
Myynnissä meillä oli mm. näitä voisilmäpullia. Ovat kyllä niin hyviä!
Nams!
Voisilmäpullat
50 g hiivaa
5 dl maitoa
3/4 dl sokeria
150 g voita
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 10 - 12 dl jauhoja
voisilmätäyte :
100 g voita
4 rkl sokeria
4 rkl vehnajauhoaj
1-2 tl vanilliinisokeria
1. Sulata voi, lisää maito voisulaa.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito-voisokseen.
3. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
4. Lisää jauhot vähitellen. Jätä taikina mieluummin hieman löysäksi kuin käytät koko jauhomäärää ja taikinasta tulee liian kovaa.
5. Anna taikinan kohta kaksinkertaiseksi lämpimssä paikassa.
6. Leivo taikinasta pyöteitä pullia, kohota ne hyvin.
7. Tee täyte. Lisää kaikki ainekset pehmeän voin joukkoon, sekoita tasaikseksi seokseksi.
8. Paina kohonneisiin pulliin keskelle kolo.
9.Voitele pullat kananmunalla.
10. Lisää joka koloon täytettä, ripottele raesokeria päälle.
11. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuutti tai kunnes pullat ovat saaneet hyvin väriä.
Hieman eri ohjeella tein tällä kertaa tuon täytteen. Itse laitan reilusti täytettä pulliin. Se täyte on kuitenkin juuri näiden pullien juttu, joten sitä saa olla kunnolla.
Myyjäiset menivät hyvin, siitälisää myöhemmin!
Aika rankkaahan se oli kun töissä käy ja pitkää päivää kaikenlisäksi joutuu tekemään tuurausten takia. Sen jälkeen pitäisi ehtiä vielä leipoa eikä leivonnaisia kuitenkaan voi päiväkausia etukäteen tehdä. Vähillä unilla siis mentiin.
Myynnissä meillä oli mm. näitä voisilmäpullia. Ovat kyllä niin hyviä!
voisilmäpullat |
Voisilmäpullat
50 g hiivaa
5 dl maitoa
3/4 dl sokeria
150 g voita
3 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 10 - 12 dl jauhoja
voisilmätäyte :
100 g voita
4 rkl sokeria
4 rkl vehnajauhoaj
1-2 tl vanilliinisokeria
1. Sulata voi, lisää maito voisulaa.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito-voisokseen.
3. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.
4. Lisää jauhot vähitellen. Jätä taikina mieluummin hieman löysäksi kuin käytät koko jauhomäärää ja taikinasta tulee liian kovaa.
5. Anna taikinan kohta kaksinkertaiseksi lämpimssä paikassa.
6. Leivo taikinasta pyöteitä pullia, kohota ne hyvin.
7. Tee täyte. Lisää kaikki ainekset pehmeän voin joukkoon, sekoita tasaikseksi seokseksi.
8. Paina kohonneisiin pulliin keskelle kolo.
9.Voitele pullat kananmunalla.
10. Lisää joka koloon täytettä, ripottele raesokeria päälle.
11. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuutti tai kunnes pullat ovat saaneet hyvin väriä.
Hieman eri ohjeella tein tällä kertaa tuon täytteen. Itse laitan reilusti täytettä pulliin. Se täyte on kuitenkin juuri näiden pullien juttu, joten sitä saa olla kunnolla.
Myyjäiset menivät hyvin, siitälisää myöhemmin!
Voi nams, niin ihania!!
VastaaPoistaNam! Voisilmäpullat on niin hyviä.
VastaaPoistaTodella herkullisen näköisiä! Taas muistin, että minun on pitänyt leipoa voisilmäpullia vaikka kuinka pitkään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Kiireessä leipominen ei oo niin mukavaa, mutta ahkera oot ollut, kun olet myyjäisiin asti työkiireistä huolimatta leiponut :)
VastaaPoista