torstai 20. heinäkuuta 2023

Helpot wienerit

Nämä wienerit valmistuvat helposti ja nopeasti lehtitaikinasta. Voisin olettaa, että myös voitaikinasta, mutta itse olen tehnyt näitä lehtitaikinasta. Ja se ihan siksi, kun pakastimessa sattui olemaan lehtitaikinaa, kun herkkuhammasta alkoi kolottaa.
Nämä kuvan wienerit tein asuntoautossa reissun päällä. Olemme parkissa Saariselällä ja ihan koko päivän on satanut. Mikäs sen parempi päivä olisikaan sitten vaikka leipomiseen. Meillä on autossa uuni ja taas tällä reissulla on tullut todettua, että se on ollut todella hyvä ostos aikoinaan. Ollaan tehty reissussa lämpimiä voileipiä, olen leiponut ja ruokaakin saa tehtyä monipuolisemmin kuin pelkästään liedellä. Tällä reissulla nämä wienerit ovat ensimmäiset itse tehdyt leivonnaiset. Näihin siis tarvitaan lehtitaikinaa, hilloa/vaniljakreemiä/marjoja ihan oman maun mukaan. Menin helpoimman kautta ja käytin paistonkestävää marmeladia.
Sulata lehtitaikinalevyjä kunnes pystyt kaulimaan niitä. Leikkaa levyt kahteen osaan, kauli hieman isommiksi. Voitele taikinapalat kananmunalla, laita jokaiselle nokare hilloa tai mitä nyt käytätkin. Ripottele reunoille raesokeria.
Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Hyviä ovat ja helppo tehdä vaikka mökkioloissa. Kotona näitä on kyllä ihan pakko tehdä vaniljakreemin ja tuoreiden marjojen kera.
Tämä postaus on tehty kännykällä ja kuvatkin kännykkälaatua, pahoittelut!

2 kommenttia:

  1. Herkullisuus kyllä välittyy😋 Voi vain kuvitella tuoksun, joka täyttää asuntoauton. Leipominen on just kivaa sadepäivän tekemistä 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on! Ja asuntoautossa on mukava tuoksu leipomisen jälkeen :D

      Poista