Olimme siskoni luona viettämässä viikonloppua ja sain tilaisuuden kokeilla suklaa-brandytorttua. Tosin käytin siihen kylläkin konjakkia,kun ei ollut brandyä. Tein myös kahden suklaan kakun lapsia varten. Tulipahan taas herkuteltua. Nyt taitaa olla tauon paikka ainakin omalle perheelle leipomisessa....ettei tule syötyä liikaa herkkuja. Tosin työkaverit tarjoutuivat vapaaehtoisiksi koekaniineiksi mitä tulee leipomusten maistelemiseen - eli leipominen jatkukoon sittenkin :)
Tässä kakussa oli pohjana vaniljatäytekeksipohja, suklaamousseina maitosuklaa ja valkosuklaa.
Tämä suklaa-brandytorttu oli oikein täyteläisen makuista. Voisi sanoa, että aikuiseen makuun sopiva kakku. Liivatetta tähän ei mennyt ollenkaan. Pohjana piparkakku/suklaa/voi sekoituksesta tehty pohja.
Laitanpa reseptin tähän alle, ohje on "Maittavat suklaaherkut"-kirjasta.
POHJA:
250 g piparkakkuja
75 g tummaa suklaata
100 g voita
TÄYTE:
225 g tummaa suklaata
250 g mascarponea
2 munaa keltuainen ja valkuainen eroteltuina
3 rkl brandyä / konjakkia
3 dl kuohukermaa
50 g sokeria
1. Murskaa piparkakut. Sulata suklaa ja voi keskenään ja valuta piparkakkumurskan päälle. Sekoita hyvin. Vuoraa seoksella irtopohjavuoan pohja (24 cm). Nosta jääkaappiin siksi aikaa,kun valmistat täytteen.
2. Sulata tumma suklaa täytettä varten. Nosta liedeltä, sekoita joukkoon mascarpone, keltuaiset ja brandy.
3. Vaahdota kerma ja hämmennä suklaaseokseen.
4. Vatkaa munanvalkuaiset kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on tasaista ja kiiltävää. Hämmennä varovasti suklaaseokseen.
5. Lusikoi seos vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele.
Kahden suklaan kakku |
Kahden suklaan kakku |
Suklaa-brandytorttu |
Suklaa-brandytorttu |
Laitanpa reseptin tähän alle, ohje on "Maittavat suklaaherkut"-kirjasta.
POHJA:
250 g piparkakkuja
75 g tummaa suklaata
100 g voita
TÄYTE:
225 g tummaa suklaata
250 g mascarponea
2 munaa keltuainen ja valkuainen eroteltuina
3 rkl brandyä / konjakkia
3 dl kuohukermaa
50 g sokeria
1. Murskaa piparkakut. Sulata suklaa ja voi keskenään ja valuta piparkakkumurskan päälle. Sekoita hyvin. Vuoraa seoksella irtopohjavuoan pohja (24 cm). Nosta jääkaappiin siksi aikaa,kun valmistat täytteen.
2. Sulata tumma suklaa täytettä varten. Nosta liedeltä, sekoita joukkoon mascarpone, keltuaiset ja brandy.
3. Vaahdota kerma ja hämmennä suklaaseokseen.
4. Vatkaa munanvalkuaiset kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on tasaista ja kiiltävää. Hämmennä varovasti suklaaseokseen.
5. Lusikoi seos vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Koristele.