keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Lohikäärmekakku

Hieman hiljaiseloa ollut leivontarintamalla, kun tuo muutto vie kaiken liikenevän vapaa-ajan. Ensi viikko on lomaa ja ensi viikon aikana pitää muuttaa loputkin tavarat uuteen kotiin. Aikamoinen urakka, en muuta voi sanoa.
Sain muuta ajateltavaa hetkellisesti, kun tuttava tilasi poikansa syntymäpäiväjuhliin kakun. Juhlat olivat lohikäärmeteeman mukaan ja kakkukin toivottiin sen mukaisesti.

Lohikäärmekakku
Tällainen siitä tuli. Aikamoisen hauska projekti tämä oli vaikka aikaa olisin toivonut enemmän. Sattui tämä kakkutilaus sellaiselle viikonlopulle, kun oltiin sukulaismiehen hautajaisissa toisella paikkakunnalla ja sieltä kun tultiin niin vielä piti alkaa leikkimökin purkuun  - saimme se myytyä nykyiseltä pihalta pois ja uusi omistaja tuli sitä hakemaan.
Täytteiksi kakkuun toivottiin valkosuklaa-vaniljatäytettä ja vadelma-vaniljatäytettä.  Sellaiset löysin Kinuskikissan sivuilta, täältä  ja täältä .
Mukavat täytteet, kun liivatettakaan ei tarvita ja hyvältä ne maistuivatkin. Pitihän toki täytettä tekovaiheessa vähän maistaa.
Päällystin kakun Satin Icen Ivory - massalla , massan siis värjäsin Wiltonin vihreällä elintarvikevärillä.



  
 

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Päärynän ja kinuskin makuinen rahkakakku

Pääsiäisen aikana kyllä leivoinkin, mutta muu aika meni taas aikalailla pakkaamisen merkeissä . Tein muunmuassa tällaisen Valion sivuilta löytyneen päärynä-kinuskirahkakakun .
Nuo maustetut rahkat ovat kyllä käteviä käyttää. 

Päärynä-kinuskirahkakakku
Minulla lipsahti tuohon pohjaan hieman liikaa kaakaojauhetta - luin reseptiä kännykän näytöltä ja laitoin sen verran kaakaojauhetta kuin piti laittaa vehnäjauhoja. Lopputulos oli kuitenkin ihan maukas, ei haitannut liika kaakao ainakaan meitä . 

Päärynä-kinuskirahkakakku
Pohja:
100 g voita
1  dl sokeria
1  muna
1 3/4  dl vehnäjauhoja
3/4  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta     
Täyte:
1 kypsä päärynä
3  prk  (à 200 g) maustettua päärynä-kinuskirahkaa

2 dl  kuohukermaa
1 kananmuna  

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

  • Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 cm:n korkeuteen.

  • Kuori päärynä. Poista siemenkota. Leikkaa päärynä lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.

  • Yhdistä kulhossa rahka, kerma ja muna. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes se on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan.

  • Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli.




Oli oikein maukasta kakkua! Muitakin maustettuja rahkoja voisi kokeilla tämäntapaiseen kakkuun.