Vappupöytään tein monen muun herkun lisäksi Vegeviettelys-blogista löytämäni reseptin mukaan suklaa-oreokeksejä. Sen verran muutin tätä, että valkosuklaan tilalle laitoin maidotonta tummaa suklaata . Oi mitä herkkua näistä tulikaan! Lapsenlapset olisivat syöneet pelkästään näitä koko illan.
Tein näistä isohkoja pikkuleipiä, mutta toki näistä pieniäkin voi tehdä. Makunsa mukaan. Tässä vielä resepti näille :
Suklaa-oreokeksit
100 g vegaanista leivontamargariinia (esim. Sininen Keiju)
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl kaurajuomaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g suklaata rouhittuna ( maidotonta valkosuklaata tai tummaa suklaata)
1/2 pkt (à 175 g) oreo-keksejä rouhittuna
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon nopeasti esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista.
- Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu suklaa sekä oreo-keksit.
- Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla. Jätä reilusti leviämisvaraa.
- Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
- Anna keksien jäähtyä rauhassa ja nauti.
Toki nämä muillekin maistuivat kuin lapsille, mutta varsinkin 3 ja 5-vuotiaille tuntuivat olevat herkkua. Minunkin mielestä olivat kyllä erittäin hyviä. Tuli syötyä vappuviikonlopun aikana kaikki :) Tein tupla-annoksen. Unohdin laskea kuinka monta tästä tuli. Ehkä parikymmentä isoa tuplasta. En mene vannomaan. Pitänee testata uudelleen :)