sunnuntai 10. marraskuuta 2024

Suklaajuustokakku

 Halusin isänpäiväksi tehdä jonkun helpon juustokakun ja löytyikin varsin hyvältä kuulostava resepti  Yhteishyvän sivuilta . 

Suklaajuustokakku 

Suklaajuustokakku 

Pohja:

180 g keksejä

75 g margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

400 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

200 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeria

3 rkl kahvia 

1. Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle . Vuoka oli 24 cm vuoka.

2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedossa lämmössä välillä sekoittaen. 

3. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi . Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan kahviin. Valuta liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.

4. Kaada täyte vuokaa keksipohjan päälle . Peitä kakku kelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli. 

5. Irrota kakku vuoasta , tarvittaessa veitsen avulla. Koristele haluamallasi tavalla. 


Helppotekoinen ja maistui kaikille! Koristelun kanssa menin helpomman kautta . En jaksanut enää pursotella suklaata kakun päälle. Muutenkin jäin tuollainen rouhea pinta tähän, mutta kelpasi hyvin omalle porukalle tällaisena. 


Suklaajuustokakku 





perjantai 1. marraskuuta 2024

Suklaakakku

 Kirpputorilta löysin kesällä Ulla Svenskin toimittaman kirjan "Pipareista pitsikakkuun". Ulla Svensk oli kirjaa varten pyytänyt ihmisiä lähettämään hänelle hyväksi kokemiaan reseptejä ja niistä hän kokosi tämän kirjan. Aivan ihania reseptejä kirjassa onkin! 

Halusin tehdä suklaista kahvikakkua ja löysin kirjasta kajaanilaisen Asta Väyrysen lähettämän hyvältä kuulostavan reseptin. Siinä taikinaan lisättiin maitokaakaota. 

suklaakakku 

SUKLAAKAKKU 

1 1/2 dl maitoa 

2 rkl kaakaojauhetta

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

2 1/2 tl vaniljasokeria

150 g voita

3 kananmunaa 

1. Kiehauta maito , kaakao ja puolet sokerimäärästä. Jäähdytä.

2. Sekoita vehnäjauhot , leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. 

3. Vaahdota voi ja loput sokerista vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. 

4. Sekoita taikinaan jäähtynyt maitokaakao ja jauhot. Sekoita massa varovasti tasaiseksi. 

5. Paista 1,2 litran voidellussa ja jauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa noin 60 minuuttia. 


Tämä oli niin hyvää! Mehevää , pehmeän suklaista ! Sulatin  kaakaon joukkoon  vähän aitoa suklaata .Jäi vakiokäyttöön, lapsenlapsetkin pitivät tästä kovasti. 



Reseptin Ulla Svenskille lähettänyt Asta Väyrynen sanoi kakusta  seuraavaa :

" Ohje on entisen työkaverini antama suklaakakun ohje vuodelta 1992. Kakku on pehmeän suklainen ja ihanan makuinen" .