Halusin isänpäiväksi tehdä jonkun helpon juustokakun ja löytyikin varsin hyvältä kuulostava resepti Yhteishyvän sivuilta .
Suklaajuustokakku |
Suklaajuustokakku
Pohja:
180 g keksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl kahvia
1. Hienonna keksit muruiksi ja sulata margariini. Sekoita keksimurut ja sula rasva keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle . Vuoka oli 24 cm vuoka.
2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossa. Paloittele suklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedossa lämmössä välillä sekoittaen.
3. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Kiehauta kahvi . Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan kahviin. Valuta liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
4. Kaada täyte vuokaa keksipohjan päälle . Peitä kakku kelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
5. Irrota kakku vuoasta , tarvittaessa veitsen avulla. Koristele haluamallasi tavalla.
Helppotekoinen ja maistui kaikille! Koristelun kanssa menin helpomman kautta . En jaksanut enää pursotella suklaata kakun päälle. Muutenkin jäin tuollainen rouhea pinta tähän, mutta kelpasi hyvin omalle porukalle tällaisena.
Suklaajuustokakku |