Viikonloppuna tuli ystäväpariskunta meille iltaa istumaan. Kahvin kera nautittavaksi olin tehnyt baileys juustokakun. Usein on ollut mielessä, että pitää tehdä sellainen. Aikuisten illanistujaisiin se sopii vallan mainiosti.
Netissä oli monenlaisia versioita tästä kakusta. Päädyin tekemään sen Kinuskikissan reseptin mukaan.
Täytyy sanoa, että tämä oli ihan järjettömän hyvää! Samaa mieltä olivat ystävämme . Vähän kakkua kuitenkin jäi seuraavalle päivällä, joten tyttäretkin pääsivät maistamaan. Maistui heillekin erittäin hyvin.
Voisin sanoa, että tämä juustokakku taisi mennä samantien top 3 juustokakkujen joukkoon.
Baileys juustokakku ( 24 cm vuoka)
pohja:
185 g kaurakeksejä
75 g voita
täyte:
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1. Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
2. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
5. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
7. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
8. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
9. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli.
Tein kakun päälle suklaapitisrullia. Tein nekin jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua tarpeeksi. Niiden teosta en muistanut mitään vaihekuvia ottaa, mutta täältä Kakkukioskin blogista katsoin mallia.
Olivatkin kohtalaisen yksinkertaisia tehdä ja hienot koristeet niistä saa kakun päälle.
Sulatettua suklaata jäi ylikin, joten tein siitä muutaman pikkukoristeen kakun päälle laitettavaksi.
Huikean hyvää kakkua, kannattaa testata!
Netissä oli monenlaisia versioita tästä kakusta. Päädyin tekemään sen Kinuskikissan reseptin mukaan.
baileys juustokakku |
Voisin sanoa, että tämä juustokakku taisi mennä samantien top 3 juustokakkujen joukkoon.
Baileys juustokakku ( 24 cm vuoka)
pohja:
185 g kaurakeksejä
75 g voita
täyte:
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
1. Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
2. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
5. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.
6. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
7. Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.
8. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.
9. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli.
Tein kakun päälle suklaapitisrullia. Tein nekin jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua tarpeeksi. Niiden teosta en muistanut mitään vaihekuvia ottaa, mutta täältä Kakkukioskin blogista katsoin mallia.
Olivatkin kohtalaisen yksinkertaisia tehdä ja hienot koristeet niistä saa kakun päälle.
baileysjuustokakkua |
Huikean hyvää kakkua, kannattaa testata!