sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Mustaherukkamoussee

Yhdeksi suosituksi täytteeksi on tullut mustaherukkamoussee. Omiin kakkuihin en sitä ole vielä laittanut, mutta kolmeen tilauskakkuun. Tekohetkellä toki olen sitä maistanut, kun olen arvioinut sokerin määrää. Kyllä vaan onkin hyvää, raikkaan makuista täytettä. 

Mustaherukkamoussee


  • 250 g mustaherukoita
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • (maustamatonta tuorejuustoa ja vaniljasokeria)
  • 5 dl kermaa
  • 6 liivatetta
  • oman maun mukaan sokeria
  • 1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • 2. Pehmennä mustaherukat kattilassa. Sekoita joukkoon vähän sokeria.
  • 3. Purista sihvilän avulla mustaherukoista liha irti. (Tai vaihtoehtoisesti sekoita tehosekoittimella marjat tasaiseksi tahnaksi)
  • 4. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon marjasose.
  • 5. Kiehauta liivate marjamehussa nesteeksi, kaada norona marja-tuorejuusto seokseen.
  • 6. Vatkaa kerma ja nostele se tuorejuusto-marjaseokseen.
  • 7. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
  • 2 kommenttia:

    1. Mmm, tulee mieleen ihan koulun marjarahka. :) Ja, se oli hyvää sekä harvinaista herkkua.

      VastaaPoista
    2. Arvaa mitä. Ennenkuin luin kommenttini, niin sama ajatus tuli jälleen kuvasta mieleen. :)

      VastaaPoista