Jouluaterian jälkiruokana meillä oli glögipannacottaa. Jostain syystä olin käsityksessä, että pannacotta on hankalatekoinen jälkiruoka, mutta sehän olikin helppo valmistaa. Ja siitä pitivät meillä kaikki, tätä teemme jälkiruuaksi toistekin.
Glögipannacottan tästä tekee pannacottan päällä oleva glögi. Itse pannacottaan sitä ei mennyt. Päällehän voi laittaa vaikka marjamehua, kiisseliä, hedelmämehua - ihan mitä vaan, mikä vaan itselle parhaiten maistuu.
Tästä määrästä tuli kuudelle tällainen jälkiruokamaljaan sopiva annos.
Glögipannacotta
1 1 /2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
1 pieni pala tähtianista
1/2 vaniljatangon siemenet
2 liivatelehteä
3 dl maustamatonta jogurttia
pinnalle : 3 dl glögiä, 3 rkl sokeria, (1 dl puolukoita)
1. Kaada kattilaan kerma ja lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta, nosta levyltä ja sekoita sokeri sulaksi.
2. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen. Nosta ne vedestä, laita kerman sekaan ja anna sulaa.
3. Siivilöi kermaseos kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti.
4. Annostele pannacotta jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Laita astiat jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
5. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Jos laitat joukkoon marjoja, lisää ne tässä vaiheessa. Anna seoksen jäähtyä.
Minä en laittanut marjoja ollenkaan ja toisen kerran kun tein tätä pannacottaa, niin en kiehauttanut glögiä. Kaadoin sitä suoraan tölkistä ilman lisäsokeria pannacottan päälle. Oli ihan yhtä hyvää.
Tämä oli helppo valmistaa heti jouluaattoaamuna jääkaappiin odottamaan hyytymistä. Ja hyvää!
Glögipannacottan tästä tekee pannacottan päällä oleva glögi. Itse pannacottaan sitä ei mennyt. Päällehän voi laittaa vaikka marjamehua, kiisseliä, hedelmämehua - ihan mitä vaan, mikä vaan itselle parhaiten maistuu.
Pannacotta |
Glögipannacotta
1 1 /2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 kanelitanko
1 pieni pala tähtianista
1/2 vaniljatangon siemenet
2 liivatelehteä
3 dl maustamatonta jogurttia
pinnalle : 3 dl glögiä, 3 rkl sokeria, (1 dl puolukoita)
1. Kaada kattilaan kerma ja lisää sokeri ja mausteet. Kiehauta, nosta levyltä ja sekoita sokeri sulaksi.
2. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen. Nosta ne vedestä, laita kerman sekaan ja anna sulaa.
3. Siivilöi kermaseos kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti.
4. Annostele pannacotta jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Laita astiat jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
5. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Jos laitat joukkoon marjoja, lisää ne tässä vaiheessa. Anna seoksen jäähtyä.
Minä en laittanut marjoja ollenkaan ja toisen kerran kun tein tätä pannacottaa, niin en kiehauttanut glögiä. Kaadoin sitä suoraan tölkistä ilman lisäsokeria pannacottan päälle. Oli ihan yhtä hyvää.
Tämä oli helppo valmistaa heti jouluaattoaamuna jääkaappiin odottamaan hyytymistä. Ja hyvää!