Taatelikakku taitaa olla jouluisista kuivakakuista minun suosikkikakku. Sitä olen tehnyt vähän eri resepteillä, joskus sellaisellakin, johon tuli sitruunaa mausteeksi. Hyvää oli sekin.
Kuitenkin ehkä se perinteinen taatelikakku on silti se maukkain, ainakin minulle. Tämä alla oleva resepti on Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 1992.
1 paketti taateleita (250g)
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri.
2. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. ( Itse vatkaan voin sekaan)
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
5. Kypsennä 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Taatelikakku |
Kuitenkin ehkä se perinteinen taatelikakku on silti se maukkain, ainakin minulle. Tämä alla oleva resepti on Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 1992.
1 paketti taateleita (250g)
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri.
2. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. ( Itse vatkaan voin sekaan)
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
5. Kypsennä 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Tämä on niiin hyvää! En oikein osaa päättää tekisinkö tänä jouluna taatelikakun, maustekakun vai arabialaisen maustekakun... Ne on minun suosikkejani ;) Tuo suklaamurukakkukin tietty vois olla hyvä testata, niin ei tarvisi pähkäillä noiden kolmen välillä koko joulua. =D
VastaaPoista