Suklaamurokakku on toinen meidän perheen suosikkikakuista. Varsinkin nuorimmainen pitää tästä kovasti, suklaakakku on aina suklaakakku!
Resepti on Valion jouluisesta leivontaliitteestä vuodelta 1993. Kyllä tätä reseptiä varmaan muualtakin löytyy, mutta itse etsin aina tämän leivontaliitteen käsiini, kun suklaamurokakkua teen.
Kakusta tulee muhkea ja niin hyvänmakuinen! Tällä reseptillä kakku on tehty :
200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1 tl vanilliinisokeria)
100 g tummaa suklaata
1/2 prk kermaviiliä
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Rouhi suklaa.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, suklaarouhetta ja kermaviiliä.
5. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.
Itse sekoitin rouhitun suklaan jauhoseokseen, nutta siivilöin kuitenkin jauhot taikinaan ja kaadoin suklaarouheen siivilästä sekaan. Joten tavallaan sama tapa kuin ohjeessa :)
Vanilliinisokeri ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta laitan sitä itse tähän kakkuun. Sopii mielestäni tosi hyvin!
Tässä vielä kuva kakusta puolitettuna. Jätän osan suklaanpaloista kohtalaisen isoiksi, kuten kuvasta näkyy. Näyttää kivalta ja maistuu mukavalta suussa, kun osuu isompi suklaanpala omaan kakkupalaan :)
Tämänkin kakun sanotaan olevan parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tai myöhemmin leipomisesta, mutta kokemuksesta voin sanoa, että maistuu se hyvältä ihan tuoreenakin!
Resepti on Valion jouluisesta leivontaliitteestä vuodelta 1993. Kyllä tätä reseptiä varmaan muualtakin löytyy, mutta itse etsin aina tämän leivontaliitteen käsiini, kun suklaamurokakkua teen.
Suklaamurokakku |
200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
( 1 tl vanilliinisokeria)
100 g tummaa suklaata
1/2 prk kermaviiliä
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Rouhi suklaa.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, suklaarouhetta ja kermaviiliä.
5. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.
Itse sekoitin rouhitun suklaan jauhoseokseen, nutta siivilöin kuitenkin jauhot taikinaan ja kaadoin suklaarouheen siivilästä sekaan. Joten tavallaan sama tapa kuin ohjeessa :)
Vanilliinisokeri ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta laitan sitä itse tähän kakkuun. Sopii mielestäni tosi hyvin!
Suklaamurokakku |
Tämänkin kakun sanotaan olevan parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tai myöhemmin leipomisesta, mutta kokemuksesta voin sanoa, että maistuu se hyvältä ihan tuoreenakin!
Aika herkun näköne, slurps!! Mää en muista, että oonko teheny tai paremminkii yrittäny tehä kuivakakkua sen jälestä ku lapset oli iha pieniä, siitei tullu sitte yhtää mittää, veittiä ku näytti ni se mureni vajille... Mutta ku kattoin sitä Koko Suomi leipoo-ohojelmaa ja ne teki sitä tiikerikakkua, ni kävi kyllä mielesä, että jokoha sitä uskaltas uuvelleen kokkeilla :D
VastaaPoistaKokeile vaan :)
VastaaPoistaNäyttääpä herkulta! Suklaa on ihana asia. .)
VastaaPoista