sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Angry birds kakku


 Angry birds kakku
Ensimmäinen angry birds kakkuni meni naapurin tytön nimipäiväjuhliin. Toivottavasti näitä saa tehdä lisää,oli ihan hauska toive toteuttaa :) Täytteenä nimpparisankarin toiveesta valkosuklaamoussee ja mustikkamoussee. Sipaus lemon curdia on myös. Päällinen on sokerimassaa,kuin myös nuo erilliset angry birds hahmot. Sokerimassan alla on kosteuden estona marenkivoikreemi.

perjantai 25. toukokuuta 2012

Marja-raparperikakku



Ja tässä raparperiherkkuja lisää. Tämä on meillä jokavuotinen raparperikakku, mansikat sopivat niin hyvin yhteen raparperien kanssa.  Pirkassa on ollut joskus kauan aikaa sitten hyvä resepti nimellä ranskalainen marja-raparperikakku. Onneksi se tuli aikoinaan otettua talteen, ihanaa herkkua tämä on!


Marja-raparperikakku

Itse olen käyttänyt marjoina mansikoita, mutta tulee varmaan maistuva kakku myös muilla marjoilla.
Sisältö on hieman valuvaa, mutta sen voi tehdä myös kiinteämmäksi lisäämällä enemmän perunajauhoja  ( tässä1 dl) täytteeseen. Vuokana olen käyttänyt 24 cm irtopohjavuokaa.
Tässä ohje :

 Mansikka-raparperikakku:

200 g margariinia                                                         Täyte:
2 dl sokeria
2 munaa                                                                       12 dl (n. 6 vartta)tuoretta raparperia
4 dl vehnäjauhoja                                                          1 ps (400g) marjasekoitusta
1 dl perunajauhoja                                                        1 dl vettä
1 tl leivinjauhetta                                                          2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria                                                   3/4 dl perunajauhoja

1.Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä ja siirrä jäähtymään. Raparperiviipaleet jäävät vielä koviksi, pehmeiksi ne tulevat lopullisesti uunissa.
2.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää siivilän läpi taikinaan. Taputtele 3/4 taikinasta irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös.
3.Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 - 50 min.




Marja-raparperikakku



 Koristellakin tämän voisi vaikka kermavaahdolla ja mansikoilla. Ja sitten vaan herkuttelemaan!

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Arvonta tulossa...

Huomasin,että leivontablogeissa on välillä arvontoja. Sepä onkin mukavaa! Kannan korteni kekoon eli  blogin aloittamisen kunniaksi laitan tänne jossain vaiheessa arvonnan - kunhan täällä alkaa käydä vähän väkeäkin :) Miehellä on pienimuotoinen tuontiyritys, aloitti sen vähän aikaa sitten (http://mavile.nettisivu.org/). Kun hän pohti mitä tavaroita alkaisi tuoda ulkomailta, niin minähän heti sanoin,että leivontatarvikkeita ainakin! Niitä on nyt jonkun verran ostettu ja lisää on tulossa. Pikkuhiljaa edetään. Koko ajan on uusien kauppakumppaneiden etsintä meneillään ja toiveena olisi saada jossain vaiheessa myös elintarvikkeita (mm.värejä) tuotua maahan. Näistä jo olemassa olevista tavaroista ajattelin jotain arvontapalkinnoksi laittaa. Odotellaan kuitenkin vielä hetki :)

maanantai 21. toukokuuta 2012

Perunarieskat

Perunamuusia oli jäänyt tähteeksi ja kun poiskaan ei viitsinyt heittää, niin tein siitä perunarieskoja. Nopeita valmistaa ja hyviä. Kaapissa ei sattunut olemaan ohrajauhoja, laitoin taikinaan niiden sijaan hivenen grahamjauhoja ja tattarijauhoja. Hyviä tuli niilläkin jauhoilla.
Perunarieskat
 Tällä reseptillä tein :
4 dl perunamuusia, 1 kananmuna, 1/2 tl suolaa, 1 dl hiivaleipäjauhoja, 1 1/2 dl ohrajauhoja ( nyt siis käytin tattarijauhoja ja grahamjauhoja)
Kaikki ainekset sekaisin ja pellille taputellaan pieniä rieskoja. Paistetaan 250 asteessa n. 15-20 min.

Menivät melkein samantien, oman perheen ja naapurin lasten massuihin :)

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kermakakku

Kermakakku
Kermakakkua pitkästä aikaa. Anoppi siskonsa kera kävivät kylässä ja se oli mielestäni kermakakun paikka :) Koristellessa tuli kiire,kun vieraille tuli junaan kiirus, joten melko pelkistettyä. Onneks oli jotain koristetta valmiina mitä laittaa kakun päälle. Tarkoitus oli väkertää jotain enemmän,mutta menihän se näinkin. Täytteeksi kokeilin Kinuskikissan (www.kinuskikissa.fi) sivuilta bongattua mustikkamousseeta ja toiseen väliin valkosuklaamousseeta. Toimiva yhdistelmä. Kermakakuksi tätä sanon,pursotukset on flora vispiä ja hitunen vanilliinikreemijauhetta.

lauantai 19. toukokuuta 2012

Porkkanaleivos

PORKKANALEIVOS

Porkkanakakku on aina vaan niin hyvää! Tämän reseptin olen saanut Ruotsissa asuneelta entiseltä työkaverilta, joten Ruotsissakin tätä kakkua syödään :) En tiedä onko juurikaan erilainen kuin muut porkkanakakut, mutta ainakin tuo kuorrute kuumennetaan kattilassa juoksevaksi. Tällä reseptillä tämä on siis tehty :
'
Pohja : 
4 kananmunaa                                                           
4 dl sokeria                                                                 
4 dl vehnäjauhoja                                                      
2 tl leivinjauhetta                                                     
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
6 dl raastettua porkkanaa
2 rkl ruokaöljyä

Kuorrutus :
n. 260 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita tai margariinia
n. 3 1/2 dl tomusokeria 


Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Lopuksi sekoitetaan joukkoon porkkanaraaste ja ruokaöljy. Kaadetaan uunipellille ja paistetaan 175 asteessa n.20 min.
Kuorrutuksen aineet sekoitetaan kattilassa miedolle lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, ei kuitenkaan kiehumispisteeseen saakka. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.

torstai 17. toukokuuta 2012

Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku
Tämä kahden kananmunan kakku meni äitienpäiväkakuksi työkaverille. Päällinen tuttuun tapaan vaahtokarkkimassaa,koristeet vaahtismassaa ja sokerimassaa. Täytteenä mariannemoussee (http://lillin.vuodatus.net/) ja sipaus lemon curdia. Kosteussuojana massan alla olla marenkivoikreemi, jonka ohjeen bongasin täältä : http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=58&t=221. Siitä tulikin hyvää ja sillä oli helppo päällystää kakku, jos vertaa tavallisiin voikreemeihin. Ne ovat "jäykempiä".
Nyt teen tätä marenkivoikreemia isot määrät kerralla ja pakastan osan, niin on aina hätävara saatavilla. Tämän kakun tein pikatilauksena, edellisenä päivänä tilattiin ja seuraavana päivänä toimitus. Piti töistä päästyä alkaa heti leipomispuuhiin, kun ei ollut kakkupohjaa varalla eikä koristeitakaan. Onneksi oli marenkivoikreemiä pakastimessa! Yleensähän on kai hyvä,että kakku tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään ennen päällystämistä, mutta tämä kakku valmistettiin alusta loppuun saakka samana päivänä :) Eipä tuo makua haitannut, oli kuulemma hyvää.

50 v. hääpäiväkakku

50-vuostihääpäiväkakku
Tämä kakku tilattiin juhlistamaan 50 vuotta kestänyttä avioliittoa. Siinäpä saavutusta kerrakseen,onnea näin jälkikäteen vielä! Kakussa yksi suklaapohja välissä ja kaksi vaalea pohjaa, täytteenä appelsiinimoussee , http://lillin.vuodatus.net/ blogista bongattu. Päällinen vaahtokarkkimassaa ja koristeet sokerimassaa, spritsaus suklaata. Helmiäistä suihkasin antamaan viimeisen silauksen, kun juhlakin oli niin hieno.

Harjoituskakku aiheesta angry birds


Angry birds harjoitelma
Tämä on hieman pelkistetty malli angry birs-kakusta, lähinnä malliksi kaverille,jotta näkee millainen vihaiset linnut-kakku vois olla. Kakku jäi itselle,joten en väkertänyt reunoille sen enempää koristeita. Siihenhän voi vaikka pursottaa kermaa tai sokeri/vaahtokarkkimassasta tehdä päivänsankarin nimen kakun kylkeen.
Linnut ja muu rekvisiitta on tehty sokerimassasta. Aikamoinen väkertäminen niissä olikin, pieniä osia piti liimailla. Sorminäppäryys oli koetuksella!


Autokakku jämäpaloista


Autokakku
Ensimmäinen autokakku, jämäpaloista koottu. Jäi laukkukakusta kakkupohjanpaloja ja täytettä (valkosulaamoussee mansikanpaloilla), joten niistä tein tämän hieman epämuodostuneen auton :) Päällä tällä kertaa tukusta hankittua kaulintamassaa. Ihan hyvä käsitellä, maistuu hieman marsipaanille joten ei ihan kaikkien makuun.

Laukkukakku - harjoitus

Laukkukakku

Laitetaan nyt tämäkin tänne, vaikka oli ensimmäinen laukkukakku ja todellakin harjoitelma. Paljon on vielä laukkukakkuja tehtävä, jotta voi olla lopputulokseen tyytyväinen - vai voiko koskaan :) Tämä oli tyttärelle nimpparikakkua, joten siinä mielessä ei väliä miltä näytti - kun jäi kotiväelle. Täytteenä valkosuklaamoussee mansikanpaloilla höystettynä. Päällinen on ostettua vaahtismassaa,omatekoista en tähän viitsinyt edes kokeilla.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Bikinikakku


Bikinikakku / Tissikakku
Miehelle 50-vuotiskakkua. Tässä oli päällä Confetista ostettua vaniljanmakuista massaa,helppoa käsitellä. Sisältönä tumma kääretorttupohja ja Baileysmoussee. Ohjeena kakun teossa käytin http://www.pullahiiri.com/ - kirjan ohjetta. Siitä kirjasta olen paljon muitakin vinkkejä ja ohjeita saanut! Hyvä ostos.
"Mehiläiskakku"
Tämä mehiläiskakku meni tyttären mukana päiväkodin läksiäisiin. Hänen määräaikainen työnsä päättyi siellä. Omatekoista vaahtismassaa päällä,täytteenä pätkismoussee ja sipaisu lemon curdia. Tuo omatekoinen vaahtismassa tulee edulliseksi ja on nopea tehdä, mutta ainakin minulla sen käsittely on jonkin verran hankalaa. Kyllähän sen kakun päälle saa, mutta meinaa repeillä siinä päällystysvaiheessa. No,harjoittelu tekee mestarin eli edelleen harjoitellaan!

Kevätkakku

Kevätkakku
Tämä on tällainen "muuten vaan"-kakku , kun halusin kokeilla omatekoista vaahtokarkkimassaa. Siitä tuli ihan hyvää, tosin kaulitsin sen liian ohueksi - kakun muhkurat näkyy :) Hyvää oli silti,pätkismousseeta täytteenä.