Raparperien aika on taas meneillään. Meidän pihan raparperit taas kasvavat ihan hurjaa vauhtia. Mitäköhän niistä tänä vuonna tekisikään? Osan vien työkavereille . En vaan ehdi kaikkea käyttää itse.
Aloitin kuitenkin tällä Kakkuviikarin vispailuja - blogista löytyneellä juustokakun ohjeella. Kuulostikin jo niin vastustamattoman hyvältä yhdistelmältä - kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa.
Ei pelkästään kuulostanut hyvältä vaan oli todella maukasta! Valkosuklaamoussee oli täyteläisen makuista ja sopi paremmin kuin hyvin tuon raparperikompotin kanssa yhteen.
Tässä vielä resepti, joka siis löytyi Kaukkuviikarin vispailuja - blogista.
Raparperi-valkosuklaajuustokakku
Pohja :
200g Digestivejä ( käytin kaurakeksejä)
60g voita
Raparperikompotti:
nokare voita
n.10 paksuhkoa raparperin vartta
0,5dl fariinisokeria
1dl hyytelösokeri-multia
1tl kanelia
Valkosuklaatäyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria/ 10 kierrosta vaniljamyllystä
5 liivatetta
0,5dl appelsiinimehua
1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin. 2. Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokerit ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutteivät kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois. Kaada jäähtynyt kompotti keksipohjan päälle. 3. Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte raparperikompotin päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi. 4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla
Käytin karurakeksejä pohjaan ja sopivat makunsakin puoesta tähän vallan mainiosti.
Nyt on nin kiva kun voi ulkonakin ottaa kuvia ja varsinkin kun voi ulkona terassilla juoda myös kahvit. Kyllä tykkään näistä keleistä!
Ihana makuyhdistelmä ! Täydensivät täydellisesti toisiaan. Raparperikompotti ei ollut kakussa yhtään liian kirpeää vaikka aluksi niin ajattelinkin, kun maistoin sitä erikseen. Valkosuklaatäytteen kanssa juuri sopivaa. Sekään ei ollut liian makeaa. Sokeria siihen ei lisätä yhttään, valkosuklaan oma makeus riittää.
Tässä meidän raparperikasvustoa. Leikkasin tänään nuo kukinnot pois etteivät heikennä varsien kasvua. Vai minkähän takia ne yleensä leikataan pois? Olikohan se niin, että tulee myöhemmin kesällä uusi sato jos kukinnot leikkaa pois. Jos joku tietää niin kuulen mielelläni. Nyt en jaksa googlettaa, sieltäkin todennäköisesti löytyisi vastaus.
Lehtikompostissakin kasvaa raparperi... ilmeisesti muiden muassa sinne on joku juuri / kukinto joutunut ja se on alkanut kasvaa.
Tänään kylvin myös porkkanat, salaatit ja persiljan. Uudistin myös mansikkamaata. Kävin ostamassa muutaman uuden taimen Kukkatalosta Raisiosta. Siellä menikin niinsanotusti sormi suuhun kun lajikkeita oli useampia eikä minulla mitään käsitystä mitä mansikkamaassa nykyään kasvaa eikä myöskään siitä käsitystä mitä lajiketta kannattaisi ostaa.
Polkaan päädyin , en tiedä oliko hyvä vai huono valinta. Aika näyttää.
Niin ja laitoin perunoitakin vähän maahan . Kasvihuoneessa onkin jo ämpäriperunat hyvässä kasvussa :) Niitä pääsee juhannuksena syömään!
Varsin työntäyteinen päivä, mutta tällaisesta puuhasta tykkään. En mikään puutarhuri ole, mutta jotain olen saanut kasvamaan ja kasvimaa on aiemmin sentään satoa tuottanut. Toivottavasti myös tänä vuonna.
Fiilispohjalta mennään - jos ei tule satoa niin sitten ei tule. Tämän pitää olla hauskaa niin sitten jaksaa ja viitsii.
Aloitin kuitenkin tällä Kakkuviikarin vispailuja - blogista löytyneellä juustokakun ohjeella. Kuulostikin jo niin vastustamattoman hyvältä yhdistelmältä - kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa.
Rapaerperi-valkosuklaajuustokakku |
Tässä vielä resepti, joka siis löytyi Kaukkuviikarin vispailuja - blogista.
Raparperi-valkosuklaajuustokakku
Pohja :
200g Digestivejä ( käytin kaurakeksejä)
60g voita
Raparperikompotti:
nokare voita
n.10 paksuhkoa raparperin vartta
0,5dl fariinisokeria
1dl hyytelösokeri-multia
1tl kanelia
Valkosuklaatäyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria/ 10 kierrosta vaniljamyllystä
5 liivatetta
0,5dl appelsiinimehua
1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin. 2. Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokerit ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutteivät kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois. Kaada jäähtynyt kompotti keksipohjan päälle. 3. Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita. Kiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte raparperikompotin päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi. 4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla
Käytin karurakeksejä pohjaan ja sopivat makunsakin puoesta tähän vallan mainiosti.
Raparperi-valkosuklaajuustokakku |
Raparperi-valkosuklaajuustokakku |
Tässä meidän raparperikasvustoa. Leikkasin tänään nuo kukinnot pois etteivät heikennä varsien kasvua. Vai minkähän takia ne yleensä leikataan pois? Olikohan se niin, että tulee myöhemmin kesällä uusi sato jos kukinnot leikkaa pois. Jos joku tietää niin kuulen mielelläni. Nyt en jaksa googlettaa, sieltäkin todennäköisesti löytyisi vastaus.
Lehtikompostissakin kasvaa raparperi... ilmeisesti muiden muassa sinne on joku juuri / kukinto joutunut ja se on alkanut kasvaa.
Tänään kylvin myös porkkanat, salaatit ja persiljan. Uudistin myös mansikkamaata. Kävin ostamassa muutaman uuden taimen Kukkatalosta Raisiosta. Siellä menikin niinsanotusti sormi suuhun kun lajikkeita oli useampia eikä minulla mitään käsitystä mitä mansikkamaassa nykyään kasvaa eikä myöskään siitä käsitystä mitä lajiketta kannattaisi ostaa.
Polkaan päädyin , en tiedä oliko hyvä vai huono valinta. Aika näyttää.
Niin ja laitoin perunoitakin vähän maahan . Kasvihuoneessa onkin jo ämpäriperunat hyvässä kasvussa :) Niitä pääsee juhannuksena syömään!
Varsin työntäyteinen päivä, mutta tällaisesta puuhasta tykkään. En mikään puutarhuri ole, mutta jotain olen saanut kasvamaan ja kasvimaa on aiemmin sentään satoa tuottanut. Toivottavasti myös tänä vuonna.
Fiilispohjalta mennään - jos ei tule satoa niin sitten ei tule. Tämän pitää olla hauskaa niin sitten jaksaa ja viitsii.