sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Kinkkupiirakka

Perinteinen kinkkupiirakka on kyllä hyvää! Tein sellaisen Valion reseptin mukaan ja kyllä vaan maistui! Varsinkin uunituoreana erityisen hyvää. 

Kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka 

Pohja:
100  g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:
150 g palvikinkkua
1 punainen paprika
1 sipuli
1 purkki (150 g) ranskankermaa
1 pussi (150 g ) juustoraastetta
3 munaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa

1. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä 
vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. 
2. Kuutioi kinkku ja paprika. Hienonna sipuli. Leviät ne taikinapohjalle.
3. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja lisää piirakkaan.
4. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Persiljan unohdin piirakasta , mutta maistui kyllä ilman sitäkin!


 







2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen pala! Kyllä kinkkupiirakka aina vaan maistuu! Ja tuo paprika ja ranskan kerma on kinkulle mahtavia kavereita :)

    VastaaPoista
  2. Kinkkupiirakka on kyllä suolaisten piirakoiden parhaimmistoa. Ainekset piirakkaan löytyvät useimmiten jääkaapista.

    VastaaPoista