sähköposti : titantupa@gmail.com






perjantai 4. maaliskuuta 2016

SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU

Löysin eräästä leivontalehtisestä mielenkiintoisen reseptin. Sitruunaa ja valkosuklaata kuivakakkuun - kuulosti herkulliselta. Ja lähti kokeiluun!

Sitruuna-valkosuklaakakku
Tästä tuli aivan ihanaa! Mehevää, pehmeää, maukasta .... en tiedä millä sanoilla tätä voisi ylistää. 
Tällaisesta vihkosesta ohjeen löysin :

Ja tässä resepti :

SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria  (reseptissä mainittiin vaihtoehtona luomuruokosokeri - käytin tavallista)
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
100 g raastettua valkosuklaata

1. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. 
2. Raasta valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhojen joukkon leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaaraaste.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini / voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. 
4. Lisää joukkon kuivat aineet , sitruunan kuoriraaste ja mehu.
5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaa ( 1 1/2 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Tämä oli kyllä valtavan hyvää! Teen aivan taatusti toisenkin kerran ja vaikka kolmannen ja ja ja.... Nam.


3 kommenttia:

  1. luomuruokosokeri, ei luumu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hupsis, onpas lipsahtanut kirjoitusvirhe :D :D Korjataan!

      Poista