sähköposti : titantupa@gmail.com






perjantai 26. helmikuuta 2016

Banoffee

Kaapissa oli yksi kohta vanhaksi menevä karamellisoitu kondensoitu maito (=kinuski), joten tulipa mieleen tehdä aina niin herkullinen banoffee 
Erona reseptiin tällä kertaa oli se, että tuo karamellisoitu kondensoitu maito on valmista kinuskia, joten sitä ei tarvinnut keittää tuntitolkulla kattilassa.
Varsin nopeasti siis valmistuu tämä huikaisevan hyvä piiras. 

banoffee
Tuo pohja vaan on kovin murenevaista . Eihän se omalle väelle mitään haittaa, mutta jos tätä tarjoaisi jollekin vierasjoukolle, niin voisi olla hieman kiusallista kun pohja murenee palaa ottaessa. 
Tässä kuvassa se näyttää kiinteälle, mutta ei ollut sitä. Ajattelin josko se seuraavana päivänä olisi kiinteytynyt ja olihan se jonkun verran. Mureni kuitenkin. Ehkä kokeilen seuraavalla kerralla jotain kikka kolmosta, jotta saan pohjasta hieman kiinteämmän.

 Banoffee8-10 annosta

Pohja:
260 g suklaa Digestive keksejä
70 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2-3 banaania viipaleina
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
(ripaus sokeria)

Pinnalle:
muutama Digestive murustettuna, banaania


1. Ota muutama keksi sivuun koristelua varten.

2. Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi, sekoita tasaiseksi.
3. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 24-26 cm ympyrä ja laita se irtopohjavuoan pohjalle.
    Painele keksiseos vuoan pohjalle.

4. Levitä päälle kondensoitu maito ja viipaloidut banaanit.
5. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja halutessasi ripauksella sokeria.
     Levitä päälle kermavaahto.

6. Irroita banoffee veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja vapauta vuoan reunat. Vedä torttu tarjoiluvadille.
7. Koristele hieman ennen tarjoilua murustetuilla kekseillä ja esimerkiksi banaaniviipaleilla

Tällainen oli se meidän kaapissa ollut karamellisoitu kondensoitu maito , Tallinnasta joskus ostettu :


Tätä suosin, koska sen maidon keittäminen kinuskiksi on melkoisen pitkä projekti. 

Tuo banoffee vaan on niin hyvää. Jotenkin tuo mureneva pohja sopii tähän, kovin tiiviiksi en sitä aio kokeilukerroilla jalostaa, mutta ehkä hieman kuitenkin. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti