sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Bataattirieskat

Jouluna meillä oli ruokapöydässä mm. bataattilaatikkoa, jonka keskimmäinen tytär teki. Varsin hyvää olikin!
Sitä kuitenkin jäi jonkun verran ja joulun jälkeen teinkin siitä rieskoja. 

bataattirieskat

Nämä olivat suussasulavan maukkaita! Jopa vävy ( tai ainakin melkein vävy) piti näistä kovasti. En tiedä oliko hän tietoinen siitä, että näissä oli batattilaatikon jämät. Enkä viitsinyt mainita sen jälkeen kun ensimmäisen rieskan oli syönyt ja tykkäsi siitä. Hän kun ei pahemmin perinteisistä jouluruuista perusta. Jouluiset laatikkoruuat jää häneltä syömättä. 
Tein nämä Valion juuresrieskojen ohjeella . Jauhoja laitoin vähän sitä sun tätä, mitä kaapista löytyi. 

 Bataattirieskat

 5 dl joululaatikkoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia / voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja tai kaurajauhoja tai ruisjauhoja

1. Sekoita kylmän laatikon joukkoon suola, voi  ja jauhot.
2. Lusikoi taikinasta noin kananmunan kokoisia paloja leivinpaperin päälle. Taputtele taikinapalat jauhotetuin sormin tasaisiksi ja pyöreiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
3. Paista 250 °C:ssa noin 12 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä
Erittäin maukkaita. Muita laatikoita meillä ei jäänytkään. Paljon niitä ei edes ollut, koska syöjiä ei ole kuin minä ja aviomies. Tosin perunalaatikkoa syövät tyttäretkin, mutta muut laatikot jäävät väliin. Tätä bataattilaatikkoa kyllä söivät. Paitsi vävy. 
 
Rieskoja voisi tehdä useammin kun ovat niin maukkaita ja nopeita valmistaa. Josko koittaisi sen suhteen "ryhdistäytyä." 


1 kommentti: