perjantai 21. helmikuuta 2014

Perunasämpylät

Porkkanasämpylöiden ohella toinen hyvä sämpylä on perunasämpylä. Minulla on jossain sellainen resepti johon tulee raakaa raastettua perunaa, mutta se resepti on niin hyvässä tallessa ettei sitä ole löytynyt.
Tämä "Kultaisesta keittokirjasta" poimittu resepti on myös hyvä. Siitä tulee ihanan kuohkeita sämpylöitä.

Perunasämpylät
Tästä annokseta tulee noin 12-15 sämpylää, riippuen niiden koosta.

Perunasämpylät:
2 dl piimää
2 dl vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl keitettyä, soseutettua perunaa
1 dl juustoraastetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
6-7 dl hiivaleipäjauhoja

1. Sekoita piimään lämmin vesi, niin että saat haalean seoksen. Liuota seokseen hiiva. Lisää myös suola, soseutettu peruna, juustoraaste, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot.
2. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhoja, kunnes saat pehmeähkön taikinan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä, anna niiden kohota.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit myös voidella sämpylät kananmunalla ja ripotella pinnalle unikonsiemeniä.



Perunasämpylät
Ja uunituore sämpylähän on vaan niin hyvää! Näistä tuli tosiaan kuohkeita ja perunan ansiosta meheviä.
Nyt pitää alkaa kakun tekoon. Harmittaa niin vietävästi tuo häviäminen Ruotsille jääkiekossa, että lohtukakkua on saatava. Ja paras lohtukakku taitaa olla suklainen....
 

1 kommentti:

  1. Peruna ja porkkana antavat mukavasti mehevyyttä sämpylöihin. Pitäis tehdä uusi satsi, kun ovat jo loppu :)

    VastaaPoista