Minulla oli kaapissa purkillinen kondensoitua maitoa ja sitä halusin käyttää johonkin. Kinuskikissan
sivuilta löysin mukavalta kuulostavan reseptin. Siihen tulee crème brûlée tyyppinen vanukasmainen täyte. Se kuulosti hyvältä omenaviipaleiden kera, joten sitä kokeilin.
Tästä tuli oikein hyvän makuista piirakkaa. Täytettä oli runsaasti, joten piirakka oli erittäin täyteläinen. Laitan resptin vielä tähän vaikka tuolta Kinuskikissan sivuiltahan se alkuperäinen löytyy!
Creme vanilla piirakka
Pohja:3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa (= 1 purkki ei keitettyä kondensoitua maitoa)
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia
1. Laita vehnäjauhot, sokeri ja ripaus suolaa kulhoon. Lisää margariini / voi ja nypi se joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele piirakkavuoka, taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.
3. Asettele omenanviipaleet piirakkapohjan päälle.
4. Sekoita kondensoitu maito, maito, munat ja vaniljatangon siemente keskenään. Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
5. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa piirakka foliolla paiston loppuvaiheessa tai siinä vaiheessa, kun piiraskka on saanut kevyesti väriä.
Taas yksi resepti, jota pitää tehdä toistekin. Piirakkaan voi käyttää omenan sijaan vaikka päärynää. Kinuskikissan sivuilla mainittiin myös marjat ja mikä ettei olisi hyvää niinkin!
sivuilta löysin mukavalta kuulostavan reseptin. Siihen tulee crème brûlée tyyppinen vanukasmainen täyte. Se kuulosti hyvältä omenaviipaleiden kera, joten sitä kokeilin.
Creme vanilla piirakka |
Creme vanilla piirakka
Pohja:3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Omena-vaniljatäyte:
450 g omenoita (n. 4 omenaa)
397 g kondensoitua maitoa (= 1 purkki ei keitettyä kondensoitua maitoa)
1 ½ dl kevytmaitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
kanelia
1. Laita vehnäjauhot, sokeri ja ripaus suolaa kulhoon. Lisää margariini / voi ja nypi se joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele piirakkavuoka, taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.
3. Asettele omenanviipaleet piirakkapohjan päälle.
4. Sekoita kondensoitu maito, maito, munat ja vaniljatangon siemente keskenään. Kaada seos omenoiden päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
5. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa piirakka foliolla paiston loppuvaiheessa tai siinä vaiheessa, kun piiraskka on saanut kevyesti väriä.
Taas yksi resepti, jota pitää tehdä toistekin. Piirakkaan voi käyttää omenan sijaan vaikka päärynää. Kinuskikissan sivuilla mainittiin myös marjat ja mikä ettei olisi hyvää niinkin!
Creme vanilla piirakka |
Näyttää todellakin suussasulavalta. Päärynäinen versio olisi varmasti minun makuuni :P
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä! :) Täytyykin viimeistään syksyllä, omppu aikaan testata!
VastaaPoistaKiitti kommenteista :) Olit tämä näköjään meillä muidenkin perheenjäsenten mieleen, kun on jo loppu :) Hyvä niin, voi taas keksiä jotain uutta leivottavaa.
VastaaPoistaTämän piirakan on pakko olla hyvää, omena ja vanilja sopii hyvin yhteen :)
VastaaPoistaOi onpas herkun näköinen! Niinkuin aiemmatkin reseptit ovat, päätin vain kommentoida tänne selailun päätteeksi.
VastaaPoistaOli hyvää, pitää tehdä uudelleen joskus.
VastaaPoista