perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kahvinmakuinen suklaaleivos

Eiköhän se ollut  jo aika tehdä jotain suklaista! Tein tällaisia oikein täyteläisiä suklaisia leivoksia, yhden kun syö niin on jo ihan täynnä :) Pohjan reseptin otin Ulla Svenskin "Unelmakakut" kirjasta.
Jos haluaa hieman kevyempää versiota, niin voi varmaan tehdä leivospohjat ihan tummasta kääretorttupohjasta.

Suklaaleivokset
Sula suklaa taikinassa teki näistä kyllä ihanan täyteläisiä. Täytteenä on käytetty kermaa ja tätä kahvinmakuista hyydykejauhetta. Sen avulla on helppo tehdä täyte, ei tarvita liivatteita erikseen. Hyydykejauhetta löytyy tämän kahvinmakuisen lisäksi banaanin, mansikan, metsämansikan ja neutraalin makuisena. Voisin kuvitella, että banaanin makuinen täytekin sopisi vallan mainiosti suklaaleivoksen sisään. Hyydykejauhe vain lisätään pieneen määrään vettä ja se seos lisätään kermavaahdon joukkoon - täyte on valmis. Erittäin kätevää.
Koristeet päällä on tehty valkosuklaasta, lootuksen kukka -muotilla ja kolme ruusua muotilla.
Sulatin valkosuklaan vesihauteessa ja kaadoin sulaa suklaata muotteihin. Sen jälkeen laitoin muotit hetkeksi pakastimeen ja pian oli suklaiset kukkakoristeet valmiita. Valmiit koristeet voi vaikka pakastaa.

Suklaaleivokset

Pohja:
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata suletattuna
200 g voita
Kostutus:
sokerivettä
rommia tai rommiaromia
Täyte:
aprikoosimarmeladia
2 1/2  dl kermaa
75 g hyydykejauhetta
Kuorrutus:
75 g aprikoosimarmeladia
1/4 dl vettä
Tryffelikuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g suklaata
nokare voita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen kerman kanssa varovasti sekoittaen.
2. Lisää sulatettu suklaa kaataen nauhana samalla sekoittaen.
3. Lisää lopuksi sula rasva.
4. Kaada uunipellille. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Puolita pohja. Kostuta toinen puolikas. Leivtä sille kerros aprikoosimarmeladia.
6. Vaahdota kerma. Sekoita vesi ja hyydykejauhe keskenään, lisää ne kermavaahtoon.
7. Levitä kermavaahto leivospohjan päälle. Laita toinen pohja päälle, kostuta. Leikkaa kakku leivospaloiksi (noin 12 - 15 leivosta, riippuen leivosten koosta).
8. Ohenna aprikoosimarmeladia kattilassa. Lisää vesi ja kiehauta. Anna jäähtyä hieman. Sivele seos leivosten pinalle.
9. Laita kerma kattilaan ja pilko suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja kun seos on paksua, lisää voinokare. Sekoita kiiltäväksi.
10. Kuorruta jokainen leivos tryffelikuorrutteella.
11. Koristele esimerkiksi valkosuklaakukilla.

Tuo kahvinmakuinen täyte oli oikein hyvän makuista. Ja se oli tosiaan helppo valmistaa, ei tarvinnut erikseen sulatella liivatteita. Näitä hyydykejauheita aion jatkossakin käyttää,varsinkin kun aika on kortilla.



Kahvinmakuinen suklaaleivos








 

3 kommenttia:

  1. Oi, mitä leivoksia! Veden saa kielelle. Maistuis kyllä. ;D

    VastaaPoista
  2. Voi että on muuten hyvännäköisiä herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! :) Olivathan nämä tosi hyviä, liiankin :)

    VastaaPoista