Tyttäreni Ronja leipoi tällaista erittäin suklaista kakkua - tätä voisi sanoa syntisen hyväksi! Tähän jäi ensi puraisulla koukkuun, teki heti mieli ottaa lisää.
Pähkinöiden tilalle voi laittaa jotain muuta, jos ei niistä pidä tai on mahdollisesti allerginen.
Pähkinäsuklaakakku
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Dumle suklaakarkkeja (noin 13-15 kpl)
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 dl maapähkinöitä
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti.
3. Lisää sekaan sulatettu voi ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kaakaojauhe.
4. Sekoita seon tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Lisää vielä dumle-karkkeja taikina sisään painellen.
5. Paista uunissa 10-13 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Laita kakku jäähtymään.
6. Kuorrutetta varten sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulan suklaan joukkoon maapähkinät.
7. Jäähdytä kakku jääkaapissa. Tai kuka estää maistamasta kakkua heti, kun suklaakin on vielä pehmeää! Jos haluaa kovan pinnan, niin kannattaa laittaa kakku jääkaappiin.
Riittoisa ja täyttävä kakku ja niin maukas! Päälle voi ripotella vielä pähkinärouhetta tai vaikka nonparelleja.
Tästä taisi tulla meidän kestoherkku :)
Tyttäreni löysi reseptin täältä : http://uino.indiedays.com/2014/09/05/pahkinasuklaakakku/
Pähkinöiden tilalle voi laittaa jotain muuta, jos ei niistä pidä tai on mahdollisesti allerginen.
Pähkinäsuklaakakku |
Pähkinäsuklaakakku
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Dumle suklaakarkkeja (noin 13-15 kpl)
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 dl maapähkinöitä
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti.
3. Lisää sekaan sulatettu voi ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja kaakaojauhe.
4. Sekoita seon tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Lisää vielä dumle-karkkeja taikina sisään painellen.
5. Paista uunissa 10-13 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Laita kakku jäähtymään.
6. Kuorrutetta varten sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulan suklaan joukkoon maapähkinät.
7. Jäähdytä kakku jääkaapissa. Tai kuka estää maistamasta kakkua heti, kun suklaakin on vielä pehmeää! Jos haluaa kovan pinnan, niin kannattaa laittaa kakku jääkaappiin.
Riittoisa ja täyttävä kakku ja niin maukas! Päälle voi ripotella vielä pähkinärouhetta tai vaikka nonparelleja.
Tästä taisi tulla meidän kestoherkku :)
Tyttäreni löysi reseptin täältä : http://uino.indiedays.com/2014/09/05/pahkinasuklaakakku/
Tuo pala näyttääkin syntisen hyvältä! Sisältä pilkistävä Dumlepala suorastaan huutaa maistamaan ;D
VastaaPoistaNo niin tekee :) Oli kyllä tosi hyvää ja taidetaan tätä tehdä pian uudelleen.
PoistaOn kyllä ihanan näköinen kakku! Snickersin ystävänä tämäkin varmaan maistuisi. Pähkinät ja suklaa sopii niin hyvin yhteen. Täytyy laittaa ohje korvan taakse :)
VastaaPoistaOi ei, miten houkuttelevalta näyttää! Taitaisi olla minun ja mieheni makuun. Täytyypä laittaa korvan taakse. :)
VastaaPoista